Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsmiljö och påverkan

En nära och tillgänglig friluftsmiljö (vi syftar på naturen och friluftsanläggningar) är viktig både för individen och för oss som organisation. För individen är friluftsmiljön betydelsefull för såväl folkhälsa som livsglädje. Föreningens vision är tillgång till en attraktiv friluftsmiljö. Den är en förutsättning för att Friluftsfrämjandet ska kunna bedriva verksamhet i enlighet med stadgarna.

Påverkansarbete sker lokalt, regionalt och på riksnivå
Inom organisationen bedrivs påverkansarbete på tre olika nivåer, inom lokalavdelningen, i regionen och på riksnivå. Som stöd i detta finns en påverkanshandbok för det lokala arbetet. Den finner du här. 

Genom samverkan blir vår röst starkare och tydligare
För att säkra och värna vår gemensamma friluftsmiljö finns i regionen ett Friluftsmiljöråd. Det har bland annat som uppdrag att stödja Region Mälardalens lokalavdelningar i deras arbete med friluftsmiljöfrågor, till exempel vid remissarbete. Lokalavdelningarna är välkomna att ta kontakt med rådet eller verksamhetschef Elinor Nordquist för stöd. 
Läs mer om Friluftsmiljörådets arbete

Är du intresserad av att bidra i friluftsmiljöarbetet?
Är du nyfiken, har frågor eller vill engagera dig - varmt välkommen att kontakta kontaktpersonen för Friluftsmiljörådet Region Mälardalen.

Du kan även höra av dig till din lokalavdelning och berätta att du vill bidra i det lokala påverkansarbetet. Här hittar du din lokalavdelning.  

Allemansrätten, vad gäller?

Övergripande gäller "inte störa - inte förstöra" men ibland är det svårt att veta vilka skyldigheter vi har när vi förhåller oss till Allemansrätten. Här kan du läsa mer om allt från isvett, bad och strandskydd till jakt, campande och friluftsliv. Låt äventyret börja

Vad gäller?