Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuellt

Här kan du läsa om vad som är aktuellt inom Region Mälardalen just nu.

Regionstämma 2022

Den 5 april 2022 genomförde vi vår regionstämma. Vid en välbesökt, cirka 65 deltagare, digital regionstämma den 5 april valdes bland annat nya styrelseledamöter till regionstyrelsen och beslutades om en reviderad budget för 2023-2024. Vi fick också ta del av Verksamhetsberättelse och årsbokslut för 2021. Mötet avslutades med att Riksorganisationen berättade om vad de har på gång under året. Presentationen som Kristina Ljungros, Generalsekreterare på Riksorganisationen visades finns nedan.


Kommunikativ administratör sökes

I Friluftsfrämjandets jobbar vi för att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv. Vi gör det genom att erbjuda härliga friluftsupplevelser, guidade av kompetenta ledare. Vår största resurs är alla våra ideella ledare och förtroendevalda i organisationens lokalavdelningar. I Friluftsfrämjandet Region Mälardalen samlar vi 55 lokalavdelningar vilka genomför många äventyr. Några av lokalavdelningarna behöver administrativt stöd och vi söker nu en ny kollega för det uppdraget. Är du den vi söker?


Anta utmaningen: bli utbildningsledare

Söker du personlig utveckling, en utmaning och nya erfarenheter? Ta chansen att vara med och utbilda framtidens ledare i Friluftsakademin! Just nu söker vi utbildningsledare inom grenen Vandring. Läs mer om möjligheter, förväntningar och vilka krav som ställs på dig som utbildningsledare. Välkommen med din ansökan, till ett roligt och inspirerande uppdrag samt till ett härligt utbildningsteam.


Fin inspiration i arbetet med de lokala målen

Nytt år och nya möjligheter att verka för mera folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen! Vår organisationsanalytiker Josefiina Ben Azzouz berättar hur lokalavdelningen kan arbeta med verksamhetsplanen och mot Strategi 2030 i denna film. Lycka till med arbetet att sätta era mål!


Några röster om ledarutbildning

Detta var speciellt bra med Friluftsakademins ledarutbildningar 2021 enligt ett axplock av deltagare på Skogsmulle och skogens värld- och Vildmarksäventyrledarutbildningarna i Region Mälardalen.


God Jul och Gott Nytt År!

Vi på regionkontoret vill önska er alla en riktigt God jul och ett Gott Nytt Friluftsår. Regionkontoret och växeln kommer vara julstängd från den 23 december fram till och med den 10 januari 2022. Om ni har en fråga som gäller skidledarutbildningar under vecka 1 till Kungsberget och Hemavan kontakta Sofia Nordwall på tel. 070-874 84 43 eller Ylva Schöldberg på tel. 070-891 95 32.


Verksamhetsplan och budget 2022-2024

Den 23 november 2021 beslutade den extra regionstämman om verksamhetsplan och budget för 2022-2024


Extra regionstämma 23 november 2021

Friluftsfrämjandet har beslutat om ett nytt sätt att jobba med verksamhetsplanering och budget, i treårs-cykler.


Vi välkomnar två nya styrelseledamöter i regionstyrelsen

Regionstämman genomfördes den 17 april via Teams med 31 lokalavdelningar representerade. 73 personer deltog, vilket kändes väldigt roligt. 


Ledarutbildning våren 2021 och ev. förändringar kopplade till Covid-19

Vi arbetar för att fler ska hitta ut i naturen och få uppleva glädjen i att leda och uppleva äventyr. Region Mälardalen påverkas, som alla andra i samhället, av Corona-pandemin och de regler och rekommendationer som gäller nu.


Rapport från regionens Verksamhetskonferens 2020

Den 14 november genomfördes en digital verksamhetskonferens i regionen.


Nya verksamhetschefen för Regionen på plats

Friluftsfrämjandet region Mälardalens nya verksamhetschef Elinor Nordquist är nu på plats och har tillträtt sin tjänst.


Tips på Verksamhetsplan

Bli inspirerad att arbeta med framtidens äventyr! Söker ni tips på hur en verksamhetsplan kan göras på ett förankrat och konkret sätt, med mätbara mål, och samtidigt inspirera de ideella? Ta del av lokalavdelningen Björnlunda-Gnestas verksamhetsplan för 2020 .


Regionstämma 2019

Årets regionstämma genomfördes den 6 april på TomTits i Södertälje. Totalt deltog nästan 70 personer, varav ett 50-tal var ombud och 27 lokalavdelningar var representerade.


Påminnelse Regionstämman 2019

Nu när årsmötena i lokalavdelningarna har genomförts eller är på gång att genomföras vill vi påminna om Regionstämman. Regionstämman genomförs den 6 april på TomTit i Södertälje.


Kajak och vandring 2019

En enklare variant/folder finns här att ladda ner för utskrift.


Nyhetsbrev November

Senaste Nyhetsbrevet från regionen finns att läsa här.


Verksamhetskonferens 2018

Den 17 november genomfördes årets verksamhetskonferens på Rönninge Gårds Kungsgård.


Nyhetsbrev Oktober

Nyhetsbrevet för oktober har skickats ut men finns också att läsa här...


Ordförandeträffar

Hösten ordförandeträffar genomfördes den 9 oktober i Uppsala och den 11 oktober i Södertälje.

Visa ytterligare 20 sidor