Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ledarutbildning

Led äventyr med barn, unga och vuxna!

Som ledare inom Friluftsfrämjandet har du möjlighet till ett superroligt uppdrag. Du får en aktiv fritid, träffa människor som delar ditt intresse (både barn och vuxna) och du får ta del av en mängd olika rabatter hos våra samarbetsparter. Friluftsfrämjandets utbildningar erbjuder dig personlig utveckling och är en bra merit i ditt CV.

JAG VILL BLI LEDARE – hur gör jag?
Kontakta din lokalavdelning och berätta att du är intresserad av att leda verksamhet. Det är sedan din lokalavdelning som godkänner dig som ledare och står för utbildningskostnaden, för en del utbildningar är det dock du som medlem som själv bekostar utbildningen. Sök din lokalavdelning...
När du fått ok från lokalavdelningen anmäler du dig till en utbildning via Friluftsfrämjandets hemsida.

MEDLEMSKAP
Medlemskap i Friluftsfrämjandet är en förutsättning för att du ska kunna anmäla dig till en utbildning och bli ledare. Här blir du snabbt och enkelt medlem.

FÖRKUNSKAPER
Inför grundutbildningen ska samtliga deltagare ha genomfört Friluftsfrämjandets interaktiva värdegrundsutbildning. Du hittar den även på Friluftsfrämjandets hemsida under rubriken Friluftsakademin som du enbart kan komma åt om du är inloggad. Du loggar in med ditt medlemsnummer eller personnummer och lösenord. Om du saknar detta kontakta Medlemsservice på 08-447 44 50 eller medlem@friluftsframjandet.se

GRUNDUTBILDNING 
Vänder sig till dig som vill bli ledare inom Friluftsfrämjandet och aldrig tidigare har deltagit på någon grundutbildning. För att kunna leva upp till  Friluftsfrämjandets vision “Världens bästa friluftsupplevelser för alla, guidade av Sveriges mest eftertraktade ledare” ska alla ledare ha genomgått denna utbildning en gång. Fortsätter du sedan i andra verksamhetsgrenar, t ex går från att vara Skogsmulleledare till Strövarledare, bygger du på med en påbyggnadsutbildning.
Grundutbildningen genomförs enligt Friluftsfrämjandets utbildningsplan och ger dig en bra plattform att kunna planera, organisera och genomföra aktiviteter inom vald verksamhetsgren. Litteratur ingår i priset.

FORTBILDNING
Fortbildning är för aktiva ledare och syftar till att ge fördjupade kunskaper och ytterligare höja ledarens kompetens. I mån av plats erbjuds övriga medlemmar att också delta på dessa utbildningar.
Det är önskvärt att ledare inom Friluftsfrämjandet fortbildas vid ett eller flera tillfällen under en tvåårsperiod. Fortbildning inkluderar allt från en heldagsutbildning eller första hjälpen-utbildning till en ledarträff där man reflekterar över den gångna terminen.
Vi erbjuder också ett antal påbyggnadsutbildningar för dig som vill byta gren.

BETALNING
Innan du anmäler dig till en utbildning behöver du förankra med din lokalavdelning att du får gå utbildningen och att de betalar för att du utbildas. Det är sedan deras uppdrag att meddela Friluftsfrämjandet regionalt att du är godkänd och att de bekostar utbildning för dig. 
Kostnad för respektive utbildning finner du i äventyret som beskriver utbildningen under ”Hitta aktivitet” på regionens hemsida. 
Våra avbokningsregler, Bra att veta inför din anmälan.

GODKÄND
För att bli godkänd på utbildningen krävs 100% närvaro samt genomgången interaktiv värdegrundsutbildning. I en del utbildningar ingår även en obligatorisk övernattning. En separat första hjälpen utbildning kan också ingå som ett moment på somliga utbildningar.
Intyg fås efter genomförd utbildning.
Vad som gäller för den utbildning du är intresserad av finner du beskrivet i äventyret om den specifika utbildningen under ”Hitta aktivitet” på regionens hemsida.

LEDARMARKERING
Efter genomförd utbildning är det din lokalavdelning som ser till att du blir markerad som ledare.

 

Kontakt grundutbildning
Hanna Bjärenstam
08-556 307 46
hanna.bjarenstam@friluftsframjandet.se

Kontakt fortbildning
Barbro Grans
08-556 307 41
barbro.grans@friluftsframjandet.se

Bli ledare i Friluftsfrämjandet

Till filmen