Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ledarutbildning

Led äventyr med barn, unga och vuxna!

Som ledare inom Friluftsfrämjandet har du möjlighet till ett superroligt uppdrag. Du får en aktiv fritid, träffa människor som delar ditt intresse (både barn och vuxna) och du får ta del av en mängd olika rabatter hos våra samarbetsparter. Friluftsfrämjandets utbildningar erbjuder dig personlig utveckling och är en bra merit i ditt CV.


JAG VILL BLI LEDARE – hur gör jag?

 • Kontakta din lokalavdelning och berätta att du är intresserad av att leda verksamhet. Det är sedan din lokalavdelning som godkänner dig som ledare och står för utbildningskostnaden, för en del utbildningar är det dock du som medlem som själv bekostar utbildningen. Sök din lokalavdelning 

 • När du fått ok från lokalavdelningen anmäler du dig till en utbildning via Friluftsfrämjandets hemsida.


MEDLEMSKAP

 • Medlemskap i Friluftsfrämjandet är en förutsättning för att du ska kunna anmäla dig till en utbildning och bli ledare. Här blir du snabbt och enkelt medlem.


FÖRKUNSKAPER

 • Inför grundutbildningen ska du ha genomfört Friluftsfrämjandets interaktiva värdegrundsutbildning. Du hittar den på Friluftsfrämjandets hemsida under rubriken Friluftsakademin som du enbart kan komma åt om du är inloggad. Du loggar in med ditt medlemsnummer eller personnummer och lösenord. Om du saknar detta kontakta Medlemsservice på 08-447 44 50 eller medlem@friluftsframjandet.se


GRUNDUTBILDNING 
Vänder sig till dig som vill bli ledare inom Friluftsfrämjandet och aldrig tidigare deltagit på någon grundutbildning. För att kunna leva upp till  Friluftsfrämjandets vision “Världens bästa friluftsupplevelser för alla, guidade av Sveriges mest eftertraktade ledare” ska alla ledare ha genomgått denna utbildning en gång. Fortsätter du sedan i andra verksamhetsgrenar, till exempel går från att vara Skogsmulleledare till Strövarledare, bygger du på med en påbyggnadsutbildning.

Grundutbildningen genomförs enligt Friluftsfrämjandets utbildningsplan och ger dig en bra plattform att kunna planera, organisera och genomföra aktiviteter inom vald verksamhetsgren. Litteratur ingår i priset.


FORTBILDNING

 • Fortbildning för aktiva ledare och syftar till att ge fördjupade kunskaper och ytterligare höja ledarens kompetens. 

 • Det är önskvärt att ledare inom Friluftsfrämjandet fortbildas vid ett eller flera tillfällen under en tvåårsperiod.

 • Fortbildning inkluderar allt från en heldagsutbildning eller första hjälpen-utbildning till en ledarträff där man reflekterar över den gångna terminen.

 • Vi erbjuder ett antal påbyggnadsutbildningar för dig som vill byta gren.


BETALNING

 • Innan du anmäler dig till en utbildning behöver du förankra med din lokalavdelning att du får gå utbildningen och att de betalar för att du utbildas.

 • Det är lokalavdelningens uppdrag att meddela Friluftsfrämjandet regionalt att du är godkänd och att de bekostar utbildning för dig. 

 • Kostnad för respektive utbildning finner du i beskrivningen av utbildningen på webben, under ”Hitta äventyr” på regionens hemsida. 


GENOMFÖRANDE

Här hittar du information om din anmälan, genomförande och avbokningsvillkor. Mer specifik information om den utbildning du är intresserad av finner du i beskrivningen av utbildningen, på regionens hemsida.


LEDARMARKERING
Efter genomförd utbildning är det din lokalavdelning som ser till att du blir markerad som ledare.

Välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar!