Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Anpassat ledarskap

Anpassat ledarskap är en utbildning för ledare, som syftar till att göra Friluftsfrämjandets verksamhet mer välkomnande, anpassad och trygg för barn och unga med ADHD eller autism.

Anpassat ledarskap handlar om att Lära känna, Vara tydlig och Ta det lugnt. Mycket av Friluftsfrämjandets verksamhet fungerar redan bra, eftersom vi arbetar med små grupper, sätter tryggheten främst och är ute i naturen. Men vi kan bli ännu bättre!

Gå webbkursen Anpassat ledarskap

På länken nedan finns ”Anpassat ledarskap, webbkurs grundnivå”. Med hjälp av kursen får du som ledare kunskap, verktyg och förståelse för hur du kan stötta barn och unga med ADHD eller autism. Kursen tar cirka 90 minuter. Den görs online och du kan pausa när du vill för att sedan återkomma.

Klicka på "Gå till utbildningen!" nedan. Om du inte ser knappen måste du logga in på hemsidan och kontrollera att du har en ledarroll tillagt på ditt medlemskap.

Anpassat ledarskap är framtagen i samarbete med Scouterna och ideella ledare inom både Scouterna och Friluftsfrämjandet i projektet ”Rätten till friluftsliv”. 
För den som vill lära sig ännu mer erbjuds en fördjupningsutbildning där ledaren får stöd att anpassa ledarskapet till den specifika gruppen.

 

Har du frågor eller funderingar kring anpassat ledarskap?

Kontakt Anpassat ledarskap, fördjupningsutbilning
Barbro Grans, Region Mälardalen
08-556 30741
barbro.grans@friluftsframjandet.se

Ansvarig webbkurs Anpassat Ledarskap, grundutbildning 
Louise Hammerin, Riksorganisationen
072-512 80 09
Louise.Hammerin2@friluftsframjandet.se