Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Anpassat ledarskap

Anpassat ledarskap är en utbildning för ledare, som syftar till att göra Friluftsfrämjandets verksamhet mer välkomnande, anpassad och trygg för barn och unga.

Anpassat ledarskap handlar om att Lära känna, Vara tydlig och Ta det lugnt. Mycket av Friluftsfrämjandets verksamhet fungerar redan bra, eftersom vi arbetar med små grupper, sätter tryggheten främst och är ute i naturen. Men vi kan bli ännu bättre!

Gå e-utbildningen Anpassat ledarskap

Med hjälp av e-utbildningen får du som ledare kunskap, verktyg och förståelse för hur du kan stötta barn och unga. Utbildningen lyfter även möjligheter för att ge stöd till personer med ADHD eller autism. Den tar cirka 90 minuter att genomföra. Den görs online och du kan pausa när du vill för att sedan återkomma.

Klicka på "Gå till utbildningen!" nedan. Om du inte ser knappen måste du logga in på hemsidan och kontrollera att du har en ledarroll tillagt på ditt medlemskap.

Anpassat ledarskap är framtagen i samarbete med Scouterna och ideella ledare inom både Scouterna och Friluftsfrämjandet i projektet ”Rätten till friluftsliv”. 

För den som vill lära sig ännu mer erbjuds en påbyggnadsutbildning där ledaren får stöd att anpassa ledarskapet till den specifika gruppen.

 

Har du frågor eller funderingar kring anpassat ledarskap?

Kontaktperson e-utbildning Anpassat Ledarskap 
Emelie Thorngren
Verksamhets och utbildningsansvarig för Skogsmulle och skogens värld samt Vildmarksäventyr, Riksorganisationen.
072-143 32 17
emelie.thorngren@friluftsframjandet.se

Kontaktperson Anpassat ledarskap, påbyggnadsutbildning
Mats Eklycke, Region Mälardalen
08-556 30741
mats.eklycke@friluftsframjandet.se