Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barn

Äventyr för alla – från Öppna skogsgläntan till Vildmarksäventyr

Hoppa i pölar med Skogsknyttebarn, steka krabbelurer med Stövarna, balansera på lina mellan träden med Frilufsarna, glida fram i skidspåret med skidskoleelever… Vilken verksamhet vill du leda? Här hittar du regionens utbildningar kopplade till barnverksamhet.

Öppna skogsgläntan
För dig som vill leda barnverksamhet för barn i åldrarna 0-2 år samt medföljande vuxna. Utbildningen är en halv dag.

Skogsmulle i förskolan
För dig som vill leda barnverksamhet riktad till barn i åldrarna 0-6 år inom ramen för en förskola. Utbildningen är 2 vardagar plus hemuppgift. 

Skogshjältarna
För dig som vill leda barnverksamhet riktad till barn åk 4-6 inom ramen för en skola. Utbildningen är 1 dag digital och 1 dag fysisk.  

Skogsmulle och skogens värld grundutbildning
För dig som vill leda barnverksamheterna Skogknopp (barn i åldrarna 2-3 år), Skogsknytte (barn i åldrarna 3-4 år), Skogsmulle (barn i åldrarna 5-7 år) och Familjemulle (barn i åldrarna 0-7 år). Utbildningen är 3 dagar.

Skogsmulle och skogens värld påbyggnad
För dig som vill byta gren från att ha lett äldre barn till att leda barn i verksamheterna Skogknopp (barn i åldrarna 2-3 år), Skogsknytte (barn i åldrarna 3-4 år), Skogsmulle (barn i åldrarna 5-7 år) och Familjemulle (barn i åldrarna 0-7 år). Utbildningen är 1 dag. 

Vildmarksäventyr grundutbildning
För dig som vill leda barn i verksamheterna Strövare (barn i åldrarna 7-9 år), Frilufsare (barn i åldrarna 9-13 år) och Äventyrliga familjen (barn i blandade åldrar). Utbildningen är 3 dagar, obligatorisk övernattning ingår. 

Vildmarksäventyr påbyggnad
För dig som vill byta gren från att ha lett yngre barn till att leda Strövare (barn i åldrarna 7-9 år) och Frilufsare (barn i åldrarna 9-13 år) eller Äventyrliga familjen (barn i blandade åldrar). Utbildningen är 2 dagar, obligatorisk övernattning ingår. 

Äventyrliga familjen
Vill du leda Äventyrliga familjen (verksamhet för familjer, dvs för vuxna och barn i skilda åldrar) och saknar ledarutbildning går du utbildningen Vildmarksäventyr. Du har kompetens att leda Äventyrliga familjen om du har gått en grundutbildning till exempel Skogsmulle och skogens värld, Mountainbike, Klättring eller annan utbildning där det tydligt framgår hur vi bedriver och leder aktiviteter i Friluftsfrämjandet.

Skridskoskola påbyggnad
Vidareutbildning för dig som är ledare sedan tidigare och önskar bygga på dina kunskaper för att leda barn, unga eller vuxna som vill lära sig åka skridskor. Skridskoskola påbyggnad är 1 dag.

Naturparkour påbyggnad 
Vidareutbildning för dig som är ledare och vill leda hoppfulla äventyr över stock och sten. Naturparkouräventyren riktar sig till barn, unga och vuxna. Utbildningen är 1 dag. 

För att genomföra en påbyggnadsutbildning behöver du ha genomfört en grundutbildning såsom Skogsmulle och skogens värld, Mountainbike, Klättring där det tydligt framgår hur vi bedriver och leder aktiviteter i Friluftsfrämjandet.

Kontakta gärna oss på regionkontoret med frågor och funderingar

Utbildning Barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

10 anledningar

att bli barnledare i Friluftsfrämjandet

Till filmen