Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Friluftsgrenar

Friluftsfrämjandet har hjälpt svenskar upptäcka fjällen sedan 1892. I dag omfattar vår verksamhet mycket mer än så, men det var där allt började.

Med en tanke och tro på att människan mår bra av att vistas i naturen. Ur detta engagemang växte Friluftsfrämjandet fram och vi är i dag Sveriges största friluftsorganisation. Våra hjärtefrågor är att värna om att få fler att njuta av friluftslivet på ett hållbart sätt och vi jobbar på bred front för att ge friluftslivet goda förutsättningar, nu och i framtiden.

Vi guidar dig mot nya äventyr

Vi har med åren byggt upp en enorm utbildningsorganisation, Friluftsakademin, som ger oss tillgång till många av Sveriges bästa och kunnigaste ledare, som alla brinner för att guida dig inom friluftsliv, allemansrätt, friluftsteknik, säkerhet och mycket mer.

Bred verksamhet

Vi är i dag kanske mest kända för våra högkvalitativa skidlärarutbildningar och för vår uppskattade verksamhet för barn, med bland annat Skogsmulle® och I Ur och Skur, men vi har också många lokala skidskolor, som tillsammans har flest skidskolor i hela Sverige. Här finns även mängder av långfärdsskridskoåkare, paddlare, klättrare och vandrare. Cykling, geocaching, snöskor och stavgång är andra populära aktiviteter. Många lokalavdelningar arrangerar också resor, både till svenska resmål och till naturupplevelser längre bort.