Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Naturparkour

Upptäck naturen på ett nytt sätt genom parkour. Prova dig fram, utmana din kreativitet och hitta nya vägar i skogen! Naturparkour är en gren i Friluftsfrämjandet som bygger på rörelseglädje och gemenskap. Det är precis vad det låter som – parkour i naturen.

Parkourträning är ett spännande sätt att upptäcka naturen och samtidigt träna kroppen stark, både fysiskt och mentalt. Tillsammans med våra utbildade Naturparkourledare upptäcker vi naturens resurser på ett nytt och lekfullt sätt! Intresset för parkour har spridits världen över och vuxit sig starkt även här i Sverige, speciellt bland ungdomar. Parkour utövas främst i urbana miljöer men att det även traditionellt sätt utövas i skog och natur är det få som vet om. Det vill vi genom Naturparkour lyfta fram lite extra så att ännu fler kan få inspiration till ett aktivt friluftsliv.

Vad är parkour?

Parkour handlar om att förflytta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och effektivt sätt som möjligt. Grundfilosofin inom parkour handlar om att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelsetekniker för att ta sig över, under och förbi det som kommer i ens väg. Att hela tiden hitta nya vägar att ta sig fram, får en att se på sin omgivning med nya ögon. Ett synsätt som går att applicera på alla delar av livet. 

Stark, snabb och säker med Naturparkour

I Parkour tränas både tekniker för att ta sig förbi hinder och övningar för att sätta sin fysiska och mentala styrka på prov. Våra utbildade Naturparkourledare lär ut traditionella parkour rörelser och hur vi kan applicera dessa i naturen. För att känna dig trygg och säker i naturen lär vi oss också att anpassa övningar till underlag och omgivning - med hänsyn till dig själv och naturen.

Vi tränar tillsammans!

Naturparkour lockar människor i alla åldrar, men kanske främst barn och ungdomar. Nyckeln ligger i att vi tränar tillsammans! Våra utbildade ledare sitter på kunskap och säkerhetstänk men det är i och med varandra som vi hittar inspiration till nya och spännande rörelser. Vi tränar tillsammans och efter våra egna förutsättningar. Kom och prova, men var beredd på träningsvärk i muskler och skrattgropar!

Hitta Naturparkour

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Kunskap, guider och tips

Se fler tips