Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Naturparkour

Upptäck naturen på ett nytt sätt genom parkour. Prova dig fram, utmana din kreativitet och hitta nya vägar i skogen! Naturparkour är en ny gren i Friluftsfrämjandet som bygger på rörelseglädje och gemenskap. Det är precis vad det låter som – parkour ute i naturen.

Parkourträning är ett spännande sätt att upptäcka naturen och samtidigt träna kroppen stark, både fysiskt och mentalt. Tillsammans upptäcker vi naturens resurser på ett nytt och lekfullt sätt! Intresset för parkour har spridits världen över och vuxit sig starkt även här i Sverige, speciellt bland ungdomar. Parkour utövas främst i urbana miljöer men att det även traditionellt sätt utövas i skog och natur är det få som vet om. Det vill vi genom Naturparkour lyfta fram lite extra så att ännu fler kan få inspiration till ett aktivt friluftsliv.

Vad är parkour?

Parkour handlar om att förflytta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och effektivt sätt som möjligt. Grundfilosofin inom parkour handlar om att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelsetekniker för att ta sig över, under och förbi det som kommer i ens väg. Att hela tiden hitta nya vägar att ta sig fram, får en att se på sin omgivning med nya ögon. Ett synsätt som går att applicera på alla delar av livet. 

I Parkour tränas både tekniker för att ta sig förbi hinder och övningar för att sätta sin fysiska och mentala styrka på prov. Med Naturparkour vill vi synliggöra naturen som arena för den populära träningsformen och inspirera fler till att byta den urbana miljön mot naturen.

Vi tränar tillsammans!

Naturparkour är en av våra nya verksamheter och lockar människor i alla åldrar, men främst barn och ungdomar. Upplevelsen förstärks genom att vi tränar tillsammans och under våra aktiviteter är det lätt att lära känna likasinnade. Alla tränar efter sina egna förutsättningar. Det spelar ingen roll ifall du är ny till parkour eller erfaren parkourutövare. Vi tränar tillsammans men det innebär inte att alla måste göra samma rörelser, vi tar istället tillvara på varandras olikheter och inspireras av varandra oavsett ”nivå”.

Följ oss på Instagram!

På Naturparkours instagram lägger vi upp inspiration, dokumentation och tips. Följ oss!

Naturparkour på Instagram

Kolla in naturparkour på youtube!

På Naturparkours youtubekanal lägger vi upp dokumentation, instruktionsfilmer och tips. Lär dig göra en wall flip!

Naturparkour på youtube

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Hitta Naturparkour

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Kunskap, guider och tips

Se fler tips