Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Naturparkour

Att utmana sig själv genom att passera olika hinder och underlag gör naturparkour till ett roligt sätt att ta sig fram i naturen. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och får lära dig grundläggande teknik och säkerhetstänk. Rörelseglädjen står i fokus.

Bli medlem och följ med på naturparkour

För att komma igång med naturparkour behöver du eller din familj vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Efter det kan ni leta efter spännande äventyr här på Friluftsfrämjandets webbplats. Sök på naturparkour under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida.

Om du inte hittar något här på webben kan det vara en bra idé att ta kontakt med Friluftsfrämjandet på orten där du bor. Här hittar du Friluftsfrämjandets lokalavdelningar.

Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Dessutom stöttar du vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Sveriges största friluftsorganisation

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Som organisation strävar vi efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Om du har en fråga kring Friluftsfrämjandet eller naturparkour, kontakta din lokalavdelning. Du är också välkommen att kontakta medlemsservice.

Inspiration

Bli ledare i naturparkour

Är du intresserad av att bli ledare i naturparkour? Grunden till Friluftsfrämjandets parkouräventyr är att vi lär oss tillsammans – ledarens roll är att lägga upp pass, se till att gruppen är trygg och har roligt. Du som ledare kan också inspirera gruppen via rörelser, liksom vem som helst av deltagarna också kan göra.

Don

–Parkour för mig är till stor del att hitta balans, både mentalt och fysiskt. Staden blir till slut lite fyrkantig. Naturen däremot är mycket mindre förutsägbar.

Anna

Det jag älskar med naturparkour är att skapa friluftsupplevelser som är lätta att ta del av. Vi brukar ses i någon stadspark eller ett friluftsområde som är lätt att ta sig till kollektivt.

Kika

Jag var så glad när vi gjorde ett naturparkourevent på Järvafältet förra året. Det var jätteroligt att se hur barn, unga och vuxna testade hopp och tricks tillsammans!

Skicka in en intresseanmälan