Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Naturparkour - instruktionsfilmer och inspirationsbilder

Här finns det där lilla extra för att öva på hemmaplan och kolla in vad andra Naturparkourare hittar på.

Vi tränar alltid tillsammans. Gemenskapen i gruppen är en stor del av parkour och ledaren är en lika stor källa till kunskap, utveckling och säkerhet. Självklart går det också att öva hemma, kanske tillsammans med en kompis eller en förälder. Det finns dessutom massor med inspiration att hämta i våra kanaler.

På vår youtubekanal finns det 23 instruktionsfilmer som alla går igenom olika tekniker på olika nivåer.

Här är lite utklipp från youtubekanalen:

Film 1: Safety Vault och Speed Vault

Säkerhetsstöd eller Safety Vault är den mest grundläggande rörelsen för att sig över hinder. - ”Sätt ena handen och motsatt fot på hindret – därefter för man igenom benet till andra sidan och trycker fram med höften.

Film 2: Palm Spin

Palm Spin är en rolig och kreativ övning som du kan göra på alla möjliga kanter. ”Hoppa från sidan och placera händerna med vinkel åt det hållet du vill rotera. Lägg all tyngd på armarna, kolla ner i marken för att få runt underkroppen och landa på andra sidan armarna.”

Film 3: Flow

För att få ett Flow i sin parkourträning lägger man ihop olika rörelser och hinder. ”Försök att visualisera hur du ska göra rörelserna och var du ska sätta fötterna innan du påbörjar ditt Flow”

Kolla in naturparkour på Youtube!

För ännu mer inspiration, utveckling och nötning av teknikerna. Lär dig göra en wall flip!

Naturparkour på Youtube

Pssssst...

Vår instagramkanal visar vad andra Naturparkourare gör i hela landet. En perfekt plats för att hitta ännu mer inspiration och lust till att pröva nya grejer. Blir du sugen på att dela med dig av ditt naturparkourande ska du inte tveka att höra av dig. Parkour går att visa på 100 olika sätt och vi vill gärna se en Takeover från dig! Ta en titt

Allt du vill och behöver veta om

Naturparkour

Vi tränar tillsammans!

Naturparkour lockar människor i alla åldrar, men kanske främst barn och ungdomar. Nyckeln ligger i att vi tränar tillsammans! Våra utbildade ledare sitter på kunskap och säkerhetstänk men det är i och med varandra som vi hittar inspiration till nya och spännande rörelser. Vi tränar tillsammans och efter våra egna förutsättningar. Kom och prova, men var beredd på träningsvärk i muskler och skrattgropar!

Följ oss på Instagram!

Vill du ha mer inspiration och se hur andra gör sin grej i Naturparkour? Följ oss!

Naturparkour på Instagram

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.