Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nyfiken på ett pass?

Är du intresserad av att veta vad vi gör ute i naturen? Häng med på en träning med oss!

Vad ligger bakom den där gruppen du ser, en ljummen eftermiddag i gläntan, där de med hög koncentrationsnivå betraktar en figur som hoppar på samma ställe. Om och om igen...

Uppvärmning

Vi börjar alltid med en uppvärmning, det har med både säkerhet och lust att göra. Vi kommer igång tillsammans och väcker kroppen. Uppvärmningen kan vara att jogga en bana som satts upp inför passet (platsen som senare blir till en kreativ lekplats för deltagarna). Eller så kanske vi kryper runt på alla fyra och härmar olika djur.

Det är viktigt att hela kroppen och alla sinnen är med för att undvika skador. Något som inte får glömmas bort är de viktiga och känsliga hand- och fotlederna. Parkour är en fysik aktivitet som alltid utgår från allas egna förutsättningar. Oavsett vem som deltar i parkour är uppvärmningen alltid lika viktig.

Huvudmoment

Vissa pass kan vara väldigt strukturerade i tidsbegränsade moment, fyspass, eller kreationspass. Ett pass i parkour kan se väldigt olika ut från gång till gång. Allt beror på vilka personer som är på plats och vad dagen erbjuder för möjligheter. Gemensamt är att varje gång finns det ett huvudfokus.

Kanske är det lekar, kull med parkourtekniker. Kanske är det en spännande och härligt utmanande teknisk genomgång av en Kong. Eller så är det ett tillfälle där gruppen står i fokus, där vi får lära känna varandra och hjälpa varann att bryta de hinder vi skapar för oss själva.

Avslutning

Dags att knyta ihop säcken och ge deltagarna en trevlig nedvarvning. En lätt jogg runt området som övergår till en trevlig promenad, lite stretch för att stämma av musklerna. Ibland kan meditation, en avslutning för att efter ansträngningen komma till ro i det inre, vara precis vad gruppen och deltagarna behöver.

Varje pass ser olika ut och varje ledare har sitt sätt att lära ut – gruppen sina förhoppningar, förutsättningar och kunskaper. Ett som är säkert är att varje ledare genom sin utbildning har massor av kunskap som ger fina och nyfikna pass för lång tid framöver.

Ut och hoppa nu!

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning