Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-12-02)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle och skogens värld

Naturen är en fantastisk plats både för lek och lärande. I Friluftsfrämjandets breda barnverksamhet får barn i alla åldrar upptäcka och utforska naturen. Skogsmulle är barnens bästa vän i skogen och har sedan 50-talet lekt, lärt och förundrats i naturen, tillsammans med barnen. I Skogsmulle är barnen 4-6 år gamla, men Friluftsfrämjandet har också verksamhet för både yngre och äldre barn.

På förskola och fritid

Friluftsfrämjandets barnverksamhet bedrivs både på de egna I Ur och Skur-förskolorna och på licenserade Skogsmulleförskolor, men också av ideella ledare på barnens fritid. Grupperna kan variera i storlek beroende på barnens ålder men består vanligtvis av omkring 15 barn. De mindre barnen, upp till 4-5 års ålder, har alltid med sig en förälder eller annan vuxen, på träffarna.

Skogsmulle och Skogens värld

Som medlem kan du boka äventyr

Friluftsfrämjandets barnverksamhet är mycket populära, och bokas ofta upp snabbt. Bokningen sker oftast här på Friluftsfrämjandets webbplats. Sök på den verksamhet du är intresserad av under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida.

Hittar du inget här på webben kan det vara en god idé att ta kontakt med Friluftsfrämjandet på den ort där du bor. Du hittar Friluftsfrämjandets lokalavdelningar här.

För att boka in dig och ditt barn behöver den som ska vara med i verksamheten vara medlem i Friluftsfrämjandet. Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Du stöttar även vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Bli barnledare

Är du intresserad av att bli barnledare? Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för att på ett tryggt och roligt sätt kunna leda barngrupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Skogsmulle

-Barnen bubblade av berättelser om vad som hänt sedan sist. De hade räddat en groda, städat undan skräp de hittat i naturen och sett en fin fjäril – och det bara på vägen till mig!

Gustav

–Nu ska vi öva på det allra svåraste, säger jag. Barnen vinglar pirrigt ut på isen på deras första dag i skridskoskolan. Vi ska öva på att ramla, meddelar jag. Barnen skrattar i kör, ”Men det är ju jättelätt!”.

Jill

-Vi behöver fortsätta kämpa för allas rätt att ha naturen tillgänglig i sin närhet, att barnen ska kunna leka och känna jorden under fingrarna. Kom med nu alla – ung som gammal.

Skicka in en intressanmälan