Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövare

En öppen eld. Ett vindskydd. En försiktigt hanterad yxa. En grupp där alla hör till och får vara med. I strövarna får sju till nio-åringarna upptäcka både naturen och sin egen förmåga. I sin egen takt.

Vi bjuder barnen på kickar av att utmana sig själva, till exempel genom att våga klättra på en klättervägg eller sova i skogen en natt utan föräldrar. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Strövare är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap!

Träffas regelbundet

Barnen träffas regelbundet tillsammans med sina ledare, året runt oberoende av väder. Det skapar en trygg grupp som ger möjlighet att våga prova på det där som kanske först känns lite läskigt. Eller bara en glädje i nya kompisar och en tillhörighet vid sidan av skolan och klassen. Planerad aktivitet avgör var träffen tar plats samt hur länge den varar – ibland några timmar, andra gånger ett dygn.

Målen med Strövare är:

  • att stärka barnens självkänsla
  • att ge barnen friluftskunskap genom spännande aktiviteter
  • att skapa intresse för fortsatt friluftliv och ha provat på friluftsaktiviteter på orten
  • att skapa en trygg grupp där barnen kan utvecklas utan exkluderande tävlingsinslag.

Våra strövargrupper är fulla. Eventuella platser som öppnas upp läggs upp här på vår webbplats och annonseras på Facebook innan terminsstart.