Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Alpin skidskola

På vintern bedriver vi alpin skidskola i Billingebacken.

Anmälan till skidskolan i januari 2023 öppnar 30 november. (under eftermiddagen/kvällen)

Om vädret och snöförhållandena är med oss i år så genomförs vinterns skidskola vid 8st tillfällen under 4st helger i januari med start den 7/1 och avslutning den 29/1. Tiden för skidskolan är 0800-0930.
Barn födda 2018 och tidigare är välkomna till skidskolan.
Priset är 700:- + 100:- (för liftkort/träningskort till kommunen).

Grupper i Skidskolan 2023:

GRÖN - LÄMMELN – SKIDOR
Mål: Vi tränar på att ta av och på skidorna själva, glida, svänga, bromsa i nedre delen av Billingebacken och att åka ankarlift själv och med en kompis.
Förkunskaper: Inga

BLÅ - RÄVEN - SKIDOR
Mål: Vi tränar på att bli säkrare på skidorna och ännu bättre på att svänga och bromsa. Provar även på att åka knappliften lite högre upp i Billingebacken och ner för den lite brantare delen.
Förkunskaper: Du kan glida, svänga, bromsa i den nedre delen av Billingebacken, Du kan åka Billingebackens ankarlift själv eller med en kompis.

RÖD - LODJURET - SKIDOR
Mål: Vi åker på alla delar i Billingebacken terräng för att få bättre flyt och kontroll i skidåkningen. Vi övar på att svänga och stanna med parallella skidor. Vi börjar öva på att göra skärande svängar i den flackar delen av backen.
Förkunskaper: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner alla delar i Billingebacken och klarar att åka båda liftarna själv.

SVART - VARGEN - SKIDOR 
Ingen Svart grupp under 2023

GRÖN - LÄMMELN – SNOWBOARD
Mål: Vi tränar på att ta av och på snowboarden själva, glida, svänga, bromsa i nedre delen av Billingebacken och att åka ankarlift.
Förkunskaper: Inga

BLÅ - RÄVEN - SNOWBOARD
Mål: Vi tränar på att bli säkrare på snowboarden och ännu bättre på att svänga och bromsa. Provar även på att åka knappliften lite högre upp i Billingebacken och ner för den lite brantare delen.
Förkunskaper: Du kan glida, svänga, bromsa i den nedre delen av Billingebacken, Du kan åka Billingebackens ankarlift själv eller med en kompis