Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle

Skogsmulle® - vi ger oss ut på upptäcksfärd i naturen utan föräldrar. För barn mellan fem och sju år.

Ungefär två miljoner barn har genom åren träffat på Skogsmulle. Och hans nyfikenhet och uppriktiga kärlek till naturen har verkligen gjort succé.

Med en egen liten ryggsäck laddad med fika och torra strumpor ger sig Skogsmullebarnen ut i den lite större skogen. Att vinka hejdå till mamma eller pappa och för ett par timmar klara sig på egen hand är spännande. I sällskap av nya eller gamla kompisar och ledare från Friluftsfrämjandet blir det aldrig läskigt. Nya upptäckter hela tiden

Allt som lever och växer i naturen är intressant för fem- och sexåringarna. Myror, nyckelpigan, grodynglen och kanske spåren efter ett rådjur. Skogen är verkligen en outtömlig källa till nya upptäckter. Kanske får man också prova på att göra en eld eller bygga en egen koja.

Efter allt utforskande, upptäckande och lekande smakar termoschokladen eller korvmackan gott. Sedan är benen laddade med nytt spring. Det är tur att skogen är stor.

Skogsmulle är en symbol för hänsyn i naturen. Att lära sig att vara aktsam i det lilla perspektivet, gör oss medvetna om vår inverkan på naturen och grundlägger en ekologisk förståelse.

Våra skogsmulleegrupper är fulla. Eventuella platser som öppnas upp läggs upp här på vår webbplats och annonseras på Facebook innan terminsstart.