Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Alpint

Alpina sektionen i Hammarö lokalförening har utbildade instruktörer som tycker om att åka utför och kul att lära andra att åka. Varje vinter arrangerar vi skidskola i slalom och snowboard för både nybörjargrupper och fortsättningsgrupper.

I skidskolan är det tre grupper. Krav för den gröna gruppen skidåkare är att de har en vilja att vilja åka skidor och att de är mogna för att lyssna på enkla instruktioner. Ålder 6-7 år. För att delta i blå grupp så ska man kunna ta sig ner för backen relativt obehindrat med plogsvängar, och fartkontroll. Röd grupp ska ha god fartkontroll och kunna göra parallella svängar.

Skidskolan hålls i Dömlebacken, som ligger i Deje norr om Karlstad. Dömlebacken är 350m lång och har en fallhöjd på ca 65m. Den är utrustad med en mycket barnvänlig knapplift, kiosk, grillplatser, värmestugor och snowboardland. 

Dessutom har vi de senaste säsongerna haft en öppen utförsåkningskväll för medlemmar i Frykstabacken, som ligger i Kil. Där finns två liftar och fyra nedfarter, varav en är en terrängpark. Vid Frykstabacken finns grillplatser och värmestugor samt även uthyrning av utrustning och ett kafé. 

Håll koll på våra sociala medier (Facebook/Instagram) för mer information när vi har våra medlemskvällar i februari/mars.