Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ö-resa anno 2023

Den 22 augusti åkte 18 förväntansfulla friluftsfrämjare från finspång till Öland för att tillsammans cykla längs det vackra öländska landskapet.

I år hade vi valt att bo på Kapelludens camping i Borgholm, där vi hyrt 9st stugor (Gläntan Classic)

Vädergudarna var på vår sida, så vi hade ett par dagar med strålande solsken och över 20 grader varmt.

Efter ankomsten hade vi vår traditionsenliga gemensamma grillkväll, där vi kom överens om hur och var vi skulle cykla i år.

Dag 2.

I dag cyklar vi tur o retur längs kusten från Ärleklinta till Sandviks kvarn. En tur på ca 25 km. På vägen gör vi ett antal stopp för vila, fotografering, vid sandvik stannar vi för fika o glass samt inköp av rökt fisk med tillbehör för kvällens gemensamma middag, som vi hade i solskenet på gräsmattan utanför våra hyr-stugor.

Dag 3.

I dag har vi kommit överens om att ta det väldigt lugnt, vi cyklar från campingplatsen förbi hamnen och genom Slottsskogen upp till Kaffetorpet solliden där vi stannade för en härlig fika, innan vi fortsatte upp till Borgholms Slottsruin där vi gjorde en historisk rundvandring. Vi cyklade därefter genom Borgholm tillbaka till campingen. På eftermiddagen tog vi en vandring inne i Borgholms stad och passade på att boka bord för kvällens middag.

Dag 4.

Återresa till Finspång, vädergudarna hade bestämt att vi fått det fina väder vi behövde för vår cykling, så nu kom regnet i överflöd.