Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Gruppinformation

Info om grupper i skidskolan

Här kommer lite allmän information om skidskolan och vilken grupp som är rätt för just ditt barn.

För att delta i Friluftsfrämjandets skidskola krävs ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. Det skaffas enklast HÄR! Detta är för att våran olycksfallsförsäkring skall gälla om en olycka inträffar.

Barnet måste ha fyllt 5 (fem) år för att få delta i skidskolan. För snowboard ska barnet ha fyllt 7 (sju) år för att få delta. Var noga med att välja rätt nivå till ditt barn, det går inte att flytta barnet till en annan grupp om det är fullbokat.

Skidor:

Grön grupp

Vi övar på att ta på och av skidor, ramla, ploga, stanna, svänga och åka lift. Barnet behöver inte kunna någonting innan. Framförallt skall det vara roligt!

Förkunskaper: Inga

Blå grupp

Vi övar på att åka med parallella skidor och att svänga. Vi tittar på lite teknik. Framförallt skall det vara roligt!

Förkunskaper: Barnen kan åka lift, plogsvänger och stannar obehindrat.

Röd grupp

Vi övar på att åka med parallella skidor, åker fortare, brantare och ibland i hopp o rails. Framförallt skall det vara roligt!

Förkunskaper: Barnen kan åka lift, svänger och stannar obehindrat.

 

Snowboard:

Grön grupp

Nybörjarkurs där vi lär oss grunderna i snowboardåkning. Vi tränar på att hitta balansen, bromsa, svänga och åka lift. Vi håller till i de lättaste backarna vid Måttsund eller Ormberget hela lektionen. Fokus är på att få igång alla på brädan.

Förkunskaper: Inga, dock är alltid bra om barnen kan ta på sig brädan själva och lära sig stå upp innan.

Blå grupp

Fortsättningskurs där vi vidareutvecklar våra kunskaper. Vi förbättrar tekniken och tar åkningen till en ny nivå genom utmaning. Vi tar oss till mer avancerade pister. Kursen kan anpassas efter elevernas förmåga.

Förkunskaper: Kunna bromsa, veta hur man åker åt sidorna och ha provat åka lift några gånger