Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kanadensaruppropet

2020-02-06

Kanadensare är den perfekta friluftsaktiviteten för alla åldrar! Därför har Friluftsfrämjandet Strängnäs startat Kanadensareuppropet; en satsning för att skapa en aktiv kanadensare-gren i vår lokalavdelning.

Vi har sedan länge haft 8 kanadensare som används av och till i Åkers bergslag av våra barngrupper. Målet med denna satsning är att utbilda nya ledare och gå igenom vår utrustning för att mellan åren 2021 till 2023 starta kanadensarverksamhet med fokus på barnfamiljer och vuxna.

For detta projekt har vi sökt medel och är glada att informera att hittills har medel beviljats av:

          

           

Ett stort tack att ni hjälper oss göra detta möjligt.

Vad innebär satsningen?

Föreningen ser en möjlighet att utöka vår verksamhet och nå fler och nya målgrupper genom en nysatsning på kanadensare. Detta så att fler barn, unga och familjer kan komma ut i kanadensare och på detta sätt njuter av äventyr på våra sjöar, vattendrag och längs våra kuster. 

Vi ser följande möjligheter med projektet:

  • 4 Färdigutbildade ledare 
  • 2 Hjälpledare 
  • Uppgradering av utrustning genomförd
  • Årligen kunna erbjuda
    • kvällspadlingar under juni-juli
    • 2-4 st dagspadlingar
    • 1-2 st helgpadlingar.

Vad har hänt hittills?

Två ledare har gått grundutbildningen och väntar på steg 2. Ytterligare två personer har anmält sig till grundutbildningen och en person har visat intresse som hjälpledare. Planering för säsongen 2021 är lagd och presenteras snart  på vår hemsida. 

Hur engarerar jag mig?

Låter det intressant? Var med och forma denna verksamhet tillsammans med oss! Maila ditt intresse till strangnas@friluftsframjandet.se skriv i rubriken "Kanadensar-uppropet".