Just nu kan vissa saker ta något längre tid att utföra, p.g.a driftstörningar. Läs mer här.

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

STIGCYKLING

Häng med på cykel ut på stigar och hällar - bra för både kropp och själ.

Nacka Saltsjöbaden har en av norra Europas härligaste stigcyklingsområden. Det sägs att  Gary Fischer utbrast denna utnämning under sina turer på 90-talet.

Här finns alla möjligheter till upplevelser från sadeln, från inledande turer för dig som inte kommit igång (grön), via medel turer (blå) på stigar som både utmanar och ger härliga flow känslor till dom lite mer trickiga turer (röda) där du behöver ha både kondition och bra teknik att ta dig fram. Sen kanske vi åker förbi dom galna (svarta) och tar en titt. Beroende på erfarenhet i gruppen testar vi teknik och konditionsträning på stigarna. 

Aktiviteter för barn och ungdomar präglas av alltifrån rolig nybörjarcykling till avancerad teknisk cykling på stigar och kanske till och med downhill. 

Innan varje tur går vi igenom grupp deltagarnas kunskap/ambition, genomgång av utrustning på cykel, ryggsäcken och oss själva samt genomgång av den planerade turen. Vi använder principen "alla ska med tempo och gärna med ett leende". 

Och vad säger deltagarna?

"Väldigt bra upplägg, uppskattar hur ni tänkt igenom det hela. Ni skapade sedan också en trevlig och lättsam stämning. Super, på alla vis."
"Tack för en mkt bra kurs, hoppas att det kommer fortsättningsmöjligheter :-)"
"Krävande bana, anpassa svårhetsgrad deltagare (bra), Hellas en mycket bra MTB bana. Alla fick stretcha sitt kompetensnivå. "Inspired" av duktiga coacher. All in all, tipp topp!"
"Supernöjd och fint arrangerat med mycket hjärta från ledarna. TACK!"

Ledarna älskar att dela med sig av kombon att på ett hänsynsfullt sätt uppleva skogens skatter och göra det på en sadel med god stig kännedom och förmåga att lära ut hur stigarna skall cyklas. Ofta stanna och njuta av fåglar, blommor och kaffet vi med oss i termosen.

Vi har utbildning via Friluftsfrämjandet och tillsammans över 20 års erfarenhet. Vi vågar påstå att vi känner till varenda hjortstig i området och har har även erfarenhet av andra områden i Stockholm samt svenska fjällen, Omberg/Gränna/Jönköping, Isaberg, Alperna och Kalifornien.

Vem vet det kanske slutar med att du sitter på en sadel uppe i fjällen eller på ett endurospår Isaberg. Eller bara njutcyklar runt i våra fantastiska skogsområden kring Nacka Saltsjöbaden.

Grenledare: Danne Leach
E-post: danleach2001@gmail.com