Just nu kan vissa saker ta något längre tid att utföra, p.g.a driftstörningar. Läs mer här.

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Frilufsare

Hösten 2017 drog vi igång Frilufsarna i Nacka-Saltsjöbaden!

Här väntar de lite större äventyren för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Upplevelserna också. Här i Frilufsarna samlas barn i åldrarna tio till tretton år för att tillsammans göra lite längre och svårare utflykter under alla årstider. För den första gruppen Frilufsare på flera år har vi på ett lustfyllt sätt lärt oss om och samspelat med naturen från oktober till april. Nu väntar det stora äventyret med paddling och övernattning och till hösten räknar vi med att fortsätta med gruppen och förhoppningsvis ha inspirerat så att fler grupper drar igång.

 

I Frilufsarna övas samarbete och samverkan genom lek och friluftsliv. Det stärker gruppkänslan och barnen känner sig trygga i en grupp där alla kan vara med. Exempel på äventyr i Frilufsarna Nacka-Saltsjöbaden: laga mat på stormkök, göra upp eld med tändstål, släcka eld, använda karta och kompass, bygga & bo samt första hjälpen. Tillsammans med barnen planerar vi meningsfulla och spännande aktiviteter utan tävlingsinslag.

 

Är du intresserad av att engagera dig som ledare? Då har du kommit rätt. Välkommen att kontakta oss så diskuterar vi hur vi kan hjälpa till att utbilda dig för att se till att öka utbudet av aktiviteter ytterligare i Nacka- Saltsjöbaden.

 

Jonas & Åsa Magnusson

Tel 076-349 56 00