Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vintermys Sjöängen

I januari bjöd Friluftsfrämjandet och Villaföreningen i Sjöängen in till familjedag vid sjön Drevviken, en härlig dag med snö på marken och tjock is på sjön.

Under dagen bjöds det på prova på aktiviteter för besökande familjer så som att tända med tändstål, tälja och hitta naturens former och djur. Skogsmulle och hans vän Skrinna hälsade på de glada barnen på isen. Barnen berättade stolt att de vet att man måste ha hjälm när man åker skridskor och att man aldrig får vara på isen ensam. Den modiga kunde också prova på att plurra i isvak och ta sig upp under säkra former.

Intresset för att delta i barngrupper är stort i Sjöängen/Trångsund. De senaste åren har vi kunnat erbjuda verksamhet för de större barnen men under våren startar äntligen en grupp även för de yngre barnen när vår nya ledare Helene startar en Skogsknyttegrupp. De flesta barnledare blir ledare för att man själv tycker det är roligt att vara i naturen och att man vill att det egna barnet ska delta i en grupp.

Är du nyfiken på vad det innebär att vara ledare och starta en barngrupp? Hör av dig till nordgren.jane@friluftsframjandet.se

Nästa familjedag som Friluftsfrämjandet Huddinge anordnar är i Flottsbro den 11 september. Hoppas vi ses då!

/Barnledarna Friluftsfrämjandet Huddinge