Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vinterdagen i Sundby

Den 20 februari bjöd på sol, snö och is på Orlången då vi hälsade ett hundratal barn och vuxna välkomna till vår traditionella familjedag i Sundby.

Våra barnledare bjöd på pröva-på i Strövargrupp och Knyttegrupp. Sedan blev det full fart i pulkabacken.  Flera tog chansen att testa kunskaperna om Allemansrätten i vår tipspromenad och många kluriga frågor gavs i frågetävlingen om is där man kunde vinna priser för skridskoturer. .

Vid stranden var grillarna tända för korvgrillning och varm äppeldricka fanns i grytan över elden. Ute på den snötäckta isen slog sig familjerna ned i solen och väntade på att det skulle bli plurrövning i den uppsågade vaken. Våra skridskoledare instruerade hur man kastar räddningslina och vad man ska tänka på när man är ute på naturisar.

Strövargruppen tog en runda på den plogade banan .

Som sista programpunkt fick vi se hur ett tiotal hugade plurrare hoppade i och tog sig upp med hjälp av sin dubbar. Och sist fick några prova på att dra upp en van plurrare och känna på hur tungt det är. Det behövdes flera för att orka dra upp honom. Slutsats att man behöver vara minst 3 när man ger sig ut på skridskotur på naturis.