Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling i månsken

Årets sista utlysta paddeltur skedde i månsken på Orlången den 11 oktober, och det blev en helt magisk kväll.

Att paddla i mörker ger en extra dimension till paddlandet. Det är tyst, det är stilla och vattnet är som sammet.

Mörkerpaddling är kanske inte något man gör första gången man paddlar. Det krävs att man har lite paddelvana eftersom man inte ser vågor förrän de är nära. Det är svårt att bedöma avstånd i mörker och då är det bra att man känner till området man paddlar i. Viktigt är också att man håller sig nära sin grupp och inte försvinner iväg i mörkret. Ett bra tips är att gå ihop två och två och ha kontakt med varandra under turen.

För att synas sätter man en lanterna med svag vitt ljus i aktern på kajaken. Reflexlina runt kajaken gör det tydligt var för och akter är på båten och reflexer på flytvästen eller mössan gör också att du syns bra.

Någon farledsövergång behöver vi inte göra på Orlången men mörkerpaddlar man där man måste korsa en farled så går man tvärs över farleden i bredd, som en bred båt med ljusen tända.

Tillbaka till Orlången – det var totalt 9 deltagare som hängde på turen och 5 ledare som såg till att alla fick en fin och säker upplevelse i månens sken.

 

Nu tar Kajaksektionen paus över vintern och kör igång igen med träningspaddlingarna den 2 maj. I år går vi tillbaka till tisdagar och torsdagar och som vanligt paddlar vi iväg vid kl 18:15 från kajakförrådet vid Sundby.

Håll koll på Äventyrshanteraren i slutet av februari, då börjar vi lägga upp våra träningar, kurser och turer.

 

Kajaksektionen önskar alla våra paddelkompisar en God Jul och Gott Nytt År!

Kajakledarna genom Sanna Wennberg och Åsa Rydell tog de fina bilderna.