Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Gruppindelningar skidskola

Här är en beskrivning på de olika grupperna i skidskolan

Lämmeln (fd snöstjärna grön, smygare)

lämmeln 

Lämmeln är skidskolan för dig mellan 5 och 12 år som aldrig åkt skidor förut. Som lämmel arbetar vi mycket med att lära känna skidorna och få skidvana. På ett lekfullt sätt tränar lämmeln på att bromsa och stanna genom att använda plogen och allt eftersom vi blir duktigare börjar vi prova på att svänga nedför backen. När vi känner oss redo och börjar behärska plogen kommer vi att träna på att åka lift en liten bit upp i backen. Målsättningen är att vi ska börja behärska att bromsa, stanna och svänga och genom en positiv upplevelse få ett fortsatt intresse för att åka skidor. Efter avslutad skidskola grillar vi en korv tillsammans och delar vi ut diplom till alla deltagare.

Räven (fd snöstjärna blå)

Räven

Räven är skidskolan för dig mellan 5-7 år som har åkt skidor förut och vet hur man bromsar och stannar. Vi fortsätter att träna på att stanna och svänga på ett kontrollerat sätt. Mycket fokus läggs på att vi ska hitta fartkontrollen på skidorna genom lekfulla övningar, vi övar även balans och skidteknik genom att åka i enklare banor och terrängvågor. Målsättningen efter avslutad kurs är att kunna bromsa, stanna och svänga. Efter avslutad skidskola grillar vi en korv tillsammans och delar vi ut diplom till alla deltagare

Lodjuret (fd glidare)

Lodjuret är skidskolan för dig mellan 8-12 år som har åkt skidor förut och vet hur man bromsar och stannar. Vi fortsätter att träna på att stanna och svänga på ett kontrollerat sätt. Mycket fokus läggs på att vi ska hitta fartkontrollen på skidorna genom lekfulla övningar, vi övar även balans och skidteknik genom att åka i enklare banor och terrängvågor. Målsättningen efter avslutad kurs är att kunna bromsa, stanna och svänga. Efter avslutad skidskola grillar vi en korv tillsammans och delar vi ut diplom till alla deltagare.

Vargen (fd svängare&glidare)

Vargen är skidskolan för dig mellan 8-12 år som kan ta dig nedför toppen på backen på ett kontrollerat sätt samt vara på väg att åka med parallella skidor. En fortsättningskurs där vi fortsätter att träna på att åka med parallella skidor samtidigt som vi försöker hitta fart och rytm i skidåkningen på ett säkert och roligt sätt tillsammans. Vi provar kanske också på lite hopp och bus genom olika äventyr. Målsättningen är att förbättra skidtekniken, åka med parallella skidor samt bli en modigare och säkrare skidåkare. Efter avslutad skidskola grillar vi en korv tillsammans och delar vi ut diplom till alla deltagare.