Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frågor och svar

Här har vi samlat några frågor som vi brukar få inför skidskolan

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig >>här<< Man behöver inte vara medlem för att anmäla sig. Däremot är det ett krav när skidskolan startar. Se även till att det finns en aktuell emailadress registrerat då alla kontakt sker via mail. Det går bra att sätta en förälders emailadress på ett barn.

Vilken grupp ska mitt barn gå i?
Under länken "gruppindelning" ser du beskrivning på de olika nivåer som våra grupper är indelade i. Tänk på att våra nybörjargrupper är för dem som aldrig stått på skidor förut. Vi kommer att gå långsamt fram i början för att alla ska ha samma chans att lära sig. De som redan har stått på skidor och kanske snart kan ploga är dessa grupper inte lämpliga utan barnet kan komma att uppleva att det blir mycket väntan. Är du osäker på rätt nivå, kontakta oss så hjälper vi dig.

Vad händer om det inte finns snö i Bomhusbacken?
Då flyttar vi skidskolan till Hemlingbybacken där vi även har konstsnö ifall inte natursnön räcker till.

Vilken utrustning behövs?
Du behöver skidor, pjäxor och hjälm. Stavar behövs inte i början när man ska lära sig åka skidor. Kläder efter väder är också bra att tänka på! Se gärna över utrustningen innan ni börjar åka. Rätt utrustningen för barn är viktig då den ska underlätta istället för att försvåra skidåkningen. Det är ett svek mot den lille skidåkaren att låte honom eller henne få sådant som han eller hon ska växa i om ett par säsonger. Många barn kämpar med allt för stora och för hårda pjäxor och med skidor som är både för långa och för tunga i förhållande till deras storlek. Detta kan medföra att skidupplevelsen inte alls blir som den var tänkt.

Hur långa ska skidorna vara?
Det är viktigt att skidorna har rätt längd. Det är visserligen lättare att svänga med en kortare skida, men en alltför korta skidor kan barnet istället få problem med balansen. Att köpa en för lång skida att "växa i" är det sämsta och är förödande för inlärningen och skidglädjen. Det är väldigt svårt att svänga med för långa skidor. Ett bra mått är att skidspetsarna når upp till hakan på barnet. Med vallade skidor går det lättare att åka.

Behöver jag köpa liftkort när jag eller mitt barn går i skidskolan?
Liftkort ingår i priset under lektionstid. Vill du eller ditt barn åka efter skidskolan får du lösa liftkort som vanligt.

Var träffas vi?
När lektionen börjar samlas vi vid liftkuren vid respektive backe.

Ska jag som föräldrer vara med under lektionen eller kan jag lämna barnet?
Självklart kan du lämna honom eller henne, det brukar oftast gå lättare om barnet inte ser mamma eller pappa. Men i början kan det vara bra att stanna en stund för att se till att barnet tycker att det är kul och vill vara med. Om du åker iväg en stund, berätta det gärna för skidläraren och berätta hur vi kan nå dig ifall det behövs.

Hur avbokar jag min plats?
Kontakta oss genom gavle-skidskola@friluftsframjandet.se så tar vi bort din anmälan och återbetalar avgiften minus en adminstrationsavgift. Skriv medlemsnummer, kontonummer samt den e-mailadress ni använde vid anmälan i mailet.

Om mitt barn har en kompis hon eller han vill gå med i samma grupp, hur gör jag då?
Nämn det i meddelanderutan vid anmälan så ska vi försöka tillgodose ditt önskemål.

Hur gör jag om jag också vill bli skidlärare?
Kontakta oss! Vi är ständigt behov av nya och fler skidlärare och kan hjälpa till med utbildning ifall du inte har någon. Maila oss där du skriver lite om dig själv, varför du vill jobba med skidskola och om du har tidigare erfarenheter inom skidskolan