Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vi söker Projektledare förskola och skola

2022-08-30

I Friluftsfrämjandets jobbar vi för att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genomfriluftsliv. Vi gör det genom att erbjuda härliga friluftsupplevelser, guidade av kompetenta ledare. Nu vill vi intensifiera arbetet genom att mer aktivt söka upp förskolor, skolor och pedagoger för att berätta om vårt erbjudande. Är du den vi söker?

I Friluftsfrämjandets jobbar vi för att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv. Vi gör det genom att erbjuda härliga friluftsupplevelser, guidade av kompetenta ledare. Vår största resurs är alla våra ideella ledare och förtroendevalda i organisationens lokalavdelningar. I Friluftsfrämjandet Region Mälardalen samlar vi 55 lokalavdelningar vilka genomför många äventyr.

Vi vill bidra till att barn får uppleva naturen och årstidernas skiftningar med alla sinnen. Förutom massor av rörelseglädje får barnen grundläggande friluftsfärdigheter som de kommer att ha nytta av resten av livet. Därför jobbar vi med två koncept. Ett för förskola, Skogsmulle i förskolan och ett för skola, Skogshjältarna. Nu vill vi intensifiera arbetet genom att mer aktivt söka upp förskolor, skolor och pedagoger för att berätta om vårt erbjudande. Är du den vi söker?

Om din roll
Uppsökande verksamhet - Kontakta förskolor och skolor runt om i regionen. Berätta om vårt erbjudande, lyssna in förskolornas och skolornas behov och förutsättningar.

Utbildningsledare - Ha rollen som utbildningsledare för förskola och skola. Utbildning för att få rätt kompetens erbjuds.

Rekrytera utbildningsledare - För att kunna utöka den här verksamheten behöver vi fler utbildningsledare som kan utbilda pedagoger. De vi söker behöver ha kunskap om friluftsliv, pedagogik i förskola samt ledarskap. Vi erbjuder sedan en utbildning.

Vi söker dig som har:


Kvalifikationer
- Utbildning i pedagogik för barn
- Kunskap om gällande läroplan
- Datavana, t ex Officepaketet
- Utrycka sig väl i svenska både skriftligt och muntligt
- Leda och driva projekt
- Körkort

Erfarenheter
- Erfarenhet av förskola eller skola, minst fyra år
- Erfarenhet av ideellt arbete
- Erfarenhet av Friluftsfrämjandet premieras

Egenskaper
- Mycket god samarbetsförmåga
- Mycket bra på att skapa och vårda relationer
- Strukturerad
- Problemlösare
- Förmåga att jobba självständigt och att ta initiativ

Friluftsfrämjandets värdegrund bygger på lust, kunskap och tillgänglighet. Dessa ord vägleder oss i våra relationer och kontakter med Friluftsfrämjandets ideellt engagerade.

Arbetsplatsen
Regionkontoret består i dag av åtta medarbetare som jobbar tillsammans med varandra och med många ideellt engagerade medlemmar, ledare och förtroende valda. Vi jobbar med utbildningar av ledare inom flera olika verksamhetsgrenar samt stöttar lokalavdelningar i deras arbete. Vi har kontor på Alsnögatan på Södermalm och delar det med Riksorganisation och med I Ur och Skur.

Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning om 50 % med start så snart som möjligt och enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om sex månader. Arbetsplatsen har kollektivavtal mellan Arbetsalliansen och Unionen. Vi har förkortad arbetstid (37,5 timmar 9 månader om året samt 32,5 timmar 3 månader om året). Vi har flexibla arbetstider och kvällsarbete förekommer då många av våra ideella ledare och förtroendevalda är tillgängliga då.

Frågor
Har Du frågor är välkommen att kontakta

Verksamhetschef, Elinor Nordquist, tel. 0708 - 19 95 62,  
elinor.nordquist@friluftsframjandet.se

Facklig företrädare, Sofia Nordwall, tel. 0708 - 74 84 43, 
sofia.nordwall@friluftsframjandet.se

Du skickar din ansökan till
Ansökan skickas till elinor.nordquist@friluftsframjandet.se senast den 25 sept 2022. Märk din ansökan med ”Projektledare förskola”. Utvärdering av ansökningar kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Sedan 1892 har vi främjat friluftslivet och värnat allemansrätten. Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla. Med över 112 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation.

Titta gärna på vår hemsida: www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/