Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ett Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en stor och bred organisation, med ett gemensamt uppdrag. Och blå färg på kläderna. Tillsammans blir vi ett Friluftsfrämjandet.

Det är engagemanget och kompetensen hos våra ledare och pedagoger, bredden på vår verksamhet samt kvaliteten i våra äventyr som är Friluftsfrämjandets unika styrkor. Det är denna bredd – ”på fjället, vattnet, snön, isen, i skogen och i gläntan runt hörnet. Året runt och för alla” – som samlas i ett Friluftsfrämjandet.

VI KAN

Ansvaret att vara ett Friluftsfrämjandet faller på oss som är ledare, pedagoger, utbildningsledare, förtroendevalda, funktionärer och anställda. Vårt ledarskap är Välkomnande, Inspirerande, Kompetent, Aktivt och Nyfiket. Det är det vi kallar för VI KAN. Både när vi träffar deltagare, när vi möter andra ledare och när vi träffar allmänheten. Oavsett om det är i naturen, inomhus eller digitalt.

Synergier

Det är när vi samarbetar inom vår breda organisation som positiva synergier uppstår. Till exempel när skidbacken blir cykelpark veckorna utan snö. När lokalavdelningen och förskolan samarbetar. När långfärdsskridskoledaren även blir vandringsledare. När närliggande lokalavdelningar äger kanadensare tillsammans. När grenledare inom en region arbetar i nätverk. När en förskola går från Skogsmulle i förskolan till I Ur och Skur. När regionerna lånar utbildningsledare av varandra. När medlemmar deltar i olika lokalavdelningars verksamheter. Listan kan göras lång.

En stor och bred organisation

Vi samlar och styr vår stora organisation demokratiskt, med stadgar, årsmöten och styrelser – lokalt, regionalt och nationellt. Det är genom denna demokratiska struktur, genom vårt ledarskap, genom dialog och reflektion, genom verksamhet i dotterbolag och i samarbeten inom vår organisation som vi blir ett Friluftsfrämjandet. En stor och bred organisation, med ett gemensamt uppdrag. Och blå färg på kläderna. Tillsammans är vi starka.