Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ansvarig för stora givare

Vill du bidra till en bättre folkhälsa tillsammans med oss på Friluftsfrämjandet? Nu söker vi dig som vill driva och utveckla vår insamlingsverksamhet.

Välkommen till Friluftsfrämjandet, Sveriges största friluftsorganisation! Vårt syfte är mer aktuellt än någonsin - att skapa ett bättre samhälle för alla genom folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med vår ideella kraft tacklar vi några av vår tids främsta samhällsutmaningar, exempelvis stillasittande, segregation och miljöförstöring. Det gör vi genom att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.

Friluftsfrämjandets riksorganisation söker en ansvarig för stora givare

Du är en relationsbyggande, kreativ och drivande person som bygger nya goda relationer med olika organisationer och myndigheter samtidigt som du förstår värdet av och har viljan att fortsätta utveckla de befintliga samarbeten och kontakter som Friluftsfrämjandet har idag.

Om din roll

Friluftsfrämjandet befinner sig i en spännande utvecklingsfas där allt fler vill ta del av våra äventyr, samtidigt som allt fler finansiärer vill samverka med oss. Vi utökar därför vårt insamlingsarbete genom två nya tjänster. Denna tjänst med fokus på stora givare, samt ytterligare en tjänst med fokus på partner- och företagssamarbeten.

Som ansvarig för stora givare kommer du att utveckla vårt arbete gentemot statliga finansiärer, Postkodlotteriet och andra stora givare. Du rapporterar till CFO och kommer att arbeta nära ansvarig för partner- och företagssamarbeten där ni tillsammans ansvarar för avdelningens och organisationens insamlings- och intäktsmål. Din placeringsort är Stockholm och tjänsten kan innebära vissa resor runtom i Sverige.

En central del i uppdraget är att utöka insamlingsverksamheten och fördjupa relationerna med befintliga samarbetspartners och givare. I det arbetet ska du vidareutveckla samarbetsformer, tydliggöra Friluftsfrämjandets samhällsbidrag och bidra till långsiktig strategi och bibehållet helhets­perspektiv. Tjänsten innefattar också omvärldsbevakning och trendspaning inom insamlingsområdet.

Vi söker dig som är intresserad av våra frågor och som vill bidra med nya och kreativa sätt att hitta nya samarbeten. Ditt intresse för relationer i kombination med att driva hållbarhetsfrågor är avgörande för att entusiasmera finansiärer. Du har både en strategisk och operativ ådra med ett stort driv. ­

För att passa för tjänsten har du stor erfarenhet av att arbeta med insamling inom civilsamhället, alltifrån relationsbyggande till ansöknings- och rapporteringsprocesser. Du har erfarenhet av att bygga relationer med olika aktörer och motiveras av dessa möten. Du drivs av tydligt ställda mål samtidigt som du är kvalitetsmedveten i hur du arbetar med insamling. Att samverka och involvera kollegor inom Friluftsfrämjandet i ditt arbete är avgörande för att lyckas.

För att lyckas och trivas i rollen känner du igen dig i merparten av beskrivningen:

 • Du är en relationsbyggare som trivs med att vara socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang
 • Du är kreativ, nyfiken samt initiativ- och idérik
 • Du har en god förmåga att strukturera och planera
 • Du är självgående, men även en sann teamplayer
 • Du är analytisk och gillar att arbeta såväl strategiskt som operativt

Krav

 • Dokumenterad och grundad erfarenhet av insamlingsarbete
 • Vana att möta personer i ledande positioner
 • Stor erfarenhet av att driva samarbeten och samtidigt bygga relationer
 • Vana av att skriva ansökningar och rapporteringar av projekt och bidrag
 • Förståelse och intresse för ideellt engagemang
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Meriterande

 • Kunskap om friluftsliv
 • Erfarenhet av arbete inom friluftssektorn
 • Arbetslivserfarenhet från civilsamhället
 • Förutsättningar kring tjänsten
 • Tjänsten är baserad i Stockholm med möjlighet till hybridarbete
 • Heltid dvs 38 timmar/vecka
 • Visst resande kan förekomma
 • Tjänsten är tillsvidare, med sex månaders provanställning

När du börjar på Friluftsfrämjandet

Här kommer du till en trevlig arbetsplats med kompetenta och engagerade medarbetare där du får vara en del av det utvecklingsäventyr som vi är på och där vi strävar efter att bli en tydligare samhällsaktör. Arbetet innebär frihet under ansvar och vi tillämpar kollektivavtal.

På Riksorganisationen är vi ca 30 medarbetare, inom våra sex regioner finns ca 15 kollegor och åtta kollegor finns inom I Ur och Skur Utveckling. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm.

Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär att alla ska få bra förutsättningar att trivas på jobbet, oavsett könstillhörighet, ålder, etnisk och kulturell bakgrund, sexuell läggning eller funktionsvariation.

Ansökan

Skicka din ansökan (CV, personligt brev med ditt löneanspråk) till rekrytering@friluftsframjandet.se gärna så snart som möjligt men senast den 19 september 2022. Vi kommer löpande att genomföra intervjuer.

Låt äventyret börja - varmt välkommen med din ansökan!

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Sedan 1892 har vi främjat friluftslivet och värnat allemansrätten. Med över 112 000 medlemmar, 8 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation.