Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktiviteter

En helg fylld av aktiviteter och upplevelser

Fredagens aktivitetsrunda

Under fredagen ger vi oss ut på en spännande och förhoppningsvis solig aktivitetsrunda. Vi kommer vara utomhus hela denna härliga dag och därför är lunchen medtagbar. Alltså; ta med lunch, vatten och något att sitta på.

 

Aktiviteter lördag


På lördagen kommer flera roliga aktiviteter att erbjudas såsom vindsurfing, bouldering, naturparkour och gyckel. Mer information om aktiviteterna och om hur du anmäler dig till dessa uppdateras alldeles snart, så håll utkik här eller på lägrets facebookevent.

Naturparkour

Testa att hoppa över stock och sten eller göra en volt i skogsgläntan.
Parkour är en av världens snabbast växande ungdomssporter och handlar om att förflytta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och effektivt sätt som möjligt.

Grundfilosofin inom parkour är att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelser som hopp och landningar, olika tekniker för att forcera hinder, och även övningar för att testa fysisk och mental styrka.

Parkour utövas historiskt sett i urbana miljöer men i Naturparkour byts den urbana miljön mot naturen.

Vi erbjuder två olika parkourpass. Föranmälan görs via webben:

Pass 1, start kl 11.30

Pass 2, start kl 14.00

Vindsurfing

Testa på vindsurfing på årets riksting!

Vi erbjuder tre pass om 1,5 timme. Aktiviteten passar dig som alltid har velat prova på vindsurfing, eller dig som har testat någon gång förut och tyckte om det. Kursen, som hålls av en erfaren instruktör, behandlar kort teorin som behövs för att klara av vindsurfingen och sedan praktisk tillämpning av detta. Om du redan kan vindsurfa är det möjligt att spendera mer tid på vattnet.

Vindsurfingen kommer utföras på en plats nära tingsplatsen. I passet ingår utrustning för vindsurfing, våtdräkt och instruktör. Allt du behöver är badkläder, en handduk och varma kläder till efter passets slut.

Begränsat antal platser. Pris 150 kr. Föranmälan via webben:

Pass 1, 9.30 – 11.00

Pass 2, 11.15 – 12.45

Pass 3, 14.00 – 15.30

Bouldering

I området finns det fina förutsättningar för bouldering, som innebär klättring på klippor och block. När man bouldrar så väljer man en väg uppför blocket som man ska försöka klättra. Denna väg kallas inom bouldering för ett problem.

Gyckel

Har du sett en gycklarföreställning någon gång? Nu kan du testa att göra det själv! Med hjälp av cirkuspedagog får du möjlighet att prova både stav, gå på lina (slackline) och jonglera!

Musikal

Var med i tingets egen musikal. Vi skriver manus, övar, övar, övar, övar och framför sedan showen på kvällen. En tingsklassiker!

Geocaching

Upptäck den fantastiska halvön runt lägerplatsen genom att följa med ut på geocaching. Med hjälp av GPS letar vi efter gömda skatter.