Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Nytinget

2016-09-20

Nytinget är en grupp som vänder sig till dig som är helt ny inom Frilufsfrämjandets barn­ och ungdomsverksamhet. Det riktar sig alltså inte till TVMare (nyinvigda eller andra) som åker på sitt första ting. För dessa finns annan vägledning.

Genom nytinget erbjuder vi gemensam matlagning, hjälp med vindskydd, och vägledning så att även du som är ny känner dig hemma på lägret. Du slipper oroa dig över mat och sovplats, och kan istället koncentrera dig på att lära känna människor, ha kul och njuta av ett underbart läger!

För att delta på lägret måste du vara medlem i Friluftsfrämjandet. Du måste även ha grundläggande friluftskunskaper, och viss personlig utrustning. Med grundläggande friluftskunskaper menar vi att du behöver gilla att vara ute, och ha en viss vana av detta. Du behöver ha provat att övernatta ute tidigare. Personlig utrustning är bland annat liggunderlag, sovsäck, regnkläder, bra skor, underställ med mera.

Mat och sovplats

På ting sover vi i vindskydd, som vi bygger av slanor och en så kallad tarp eller presenning. Vindskydden hjälper mot väder och vind, men ger ändå en bra känsla av att vara ute i naturen. Ett klassisk vindskydd är byggt med lutande tak och med en öppen sida där man kan ta sig in och ut (även om varianter finns). I Nytinget ingår både material att bygga vindskyddet av, och hjälp och instruktioner för hur man gör. Vi sätter upp lägret med alla vindskydden på fredag kväll, och river dem igen söndag morgon. Självklart får man också ta med sig eget tält att bo i, om man hellre vill det.

I en Nytingsanmälan ingår även en anmälan till köket. Det innebär att du får laga mat tillsammans med en grupp människor över öppen eld. Ingen matlagningsutrustning krävs, och vi sätter ihop en meny. Mer information om köket kan du hitta på sidan "Köket" i menyn till vänster.

Att anmäla sig till Nytinget kostar 240 kr extra, det vill säga sammanlagt 400 kr. I det priset ingår vindskyddsmaterial, mat till hela lägret, samt sällskap och guidning under helgen. Om du har några frågor om Nytinget, tveka inte att höra av dig till lägerarrangörerna!

Anmäl dig här!

Anmäl dig redan idag till Tinget! Skynda innan sista anmälningsdagen...

Anmäl dig

Viktig info