Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Dags att anmäla dig till Mellantinget!

2016-07-13

Den 7-9 oktober bjuder vi in alla friluftsintresserade ungdomar till ett magiskt höstläger utanför Sätila, tre mil sydost om Göteborg.

Varmt välkomment till höstens Mellanting, ett läger i naturen. Under en helg kommer vi att umgås och uppleva höstens friluftsliv tillsammans. Passa på att anmäla dig så snart som möjligt! Temat är Harry Potters magiska värld, och programmet bjuder på en aktivitetsrunda, där du får lära känna ungdomar från olika delar av landet. Blir det tid över så kommer vi att ha lekar och andra aktiviteter, och om vädret tillåter kanske man kan få sig en paddeltur på sjön. På kvällen har vi ett härligt, mysigt lägerbål med musik, sång, spex och skoj. 

Tältplats precis bredvid sjön!

Vår tältplats ligger utanför Sätila, tre mil sydost om Göteborg. Vår bas är tingsplatsen som är vackert belägen vid sjön Lygnerns strand. På lägerplatsen kommer vi att bygga vindskydd att sova i. Alla äventyrsgrupper tar själva med sig tarp (presenning), sisalgarn, yxa, såg etc. Slanor tillhandahåller vi som vanligt. De som vill kommer också att kunna bygga ryggåsvindskydd med kraftiga rep spända mellan träd - se då till att ta med rejäla rep för det. Det går såklart även bra att ta med sig tält att sova i. 

Packa med mat

Alla lägerdeltagare ska ta med sig mat till hela helgen. Maten lagas på stormkök. 

Aldrig varit på ett Ting tidigare?

Ingen fara, du som ännu inte är med i Friluftsfrämjandets verksamhet är välkommen att hänga med i lägergruppen Nytinget. Vi hjälper dig tillrätta och fixar vindskydd till tältningen och planerar och samordnar maten gemensamt. Meddela vid anmälan ifall du vill ingå i lägergruppen Nytinget. 

Så anmäler du dig!

Sista ordinarie anmälningsdatum är måndag den 26 september, och ordinarie lägeravgift fram till dess är 160 kr. Det kommer att gå att efteranmäla sig, men till en högre kostnad. För att delta på lägret krävs det att du är medlem i Friluftsfrämjandet.

Mer information om lägret kommer att dyka upp både via Facebook och på webben. 

Hur tar jag mig dit?

Det går utmärkt att resa med kollektivtrafik till lägerplatsen. Från Göteborgs Centralstation, dit man anländer med tåg, kan man ta buss 330 till Sätila kyrka. Därifrån är det en härlig promenad på knappt 3 km till lägerplatsen. Vi kommer köra viss tyngre packning. Bilar kan åka hela vägen fram till lägerplatsen, till en mindre parkering där man tyvärr inte kan stå parkerad över helgen, men man kan lasta av och på.

Tidtabell för buss 330: http://www.vasttrafik.se/#!/reseinformation/tidtabeller/330-goteborg-harryda-mark/ 

TVM Mälardalen reser gemensamt till tinget, mer info finns på deras Facebookgrupp. 

Frågor?

Om du har frågor så kan du kontakta lägeransvariga: Fredrik Nyberg eller Samuel Nyberg

Till sist ett par ord från Albus Dumbledore: Dumbom! Lipsill! Stolle! Tokskalle! Välkommen till Mellanting 2016 - Harry Potter-ting! Hälsningar Friluftsfrämjandet i Mölndal