Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandra-Söndag

Andra söndagen i varje månad tar vi en vandringstur på lederna i närheten – det blir en ”vandrasöndag” – öppet för alla.

Turerna går över Herrestadsfjällets leder. Kända marker för en del, kanske inte för alla. Många mil leder finns - och det handlar om landsväg, stigar, och obanad terräng - omväxlande och vacker natur, med höjder, sjöar och odlingslandskapet insprängt mellan stammarna.

Svårighetsgrad
Turerna går i huvudsak på leder och stigar i skogsterräng. Viss partier kan vara blöta eller steniga. Sträckorna varierar i allmänhet mellan fem och tio km men kan vara längre på några vandringar. Tidsangivelserna är ungefärliga och varierar med tur, grupp, väder etc.

Utrustning
Kläder efter väderförhållandena. Kängor eller stövlar rekommenderas allmänt på våra vandringar. Fritidskarta Herrestadsfjället finns att köpa på Bohusläns museum. Ledaren har första-hjälpen-utrustning för hjälp vid enklare skador.

Matsäck
Ta med egen fika för en eller två raster.

Samling
För information om tid och plats för samling hänvisas till Äventyrshanteraren där anmälan sker.

Deltagaravgift
Fritt för medlemmar, 50 kr för dig som ännu inte blivit medlem. Kontant betalning på plats. Samåkning är bra - reskostnader delas av deltagarna (6 kr/mil per passagerare.) Medlemmar uppmanas att anmäla sig via aktivitetskalendern på webbplatsen för att underlätta planering.

 

Anna Lindén

Grenledare Vandring

anna.linden@friluftsframjandet.se