Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt i Sjuhärad Lokalavdelning!

Här listar vi aktuella händelser i vår lokalavdelning som verkar i hela Sjuhäradsbydgen

Sjuhärad Lokalavdelnings årsmöte 2020

Nu har den nya föreningen Sjuhärad Lokalavdelning verkat i två år och det är snart dags för årsmöte igen.

Den 2 mars 2020 genomför vi vårt andra årsmöte i den nya lokalavdelningen Sjuhärad som bildades i maj 2018 efter sammanslagningen av Borås och Mark. Årsmötet hålls även denna gång i Rydal konferenscenter som ligger väl till för de som kommer både från Borås och från Kinna/Skene. Välkomna! 

Har du frågor om något runt styrelsens arbete 2019 är du välkommen att kontakta Ulf, Per-Åke eller från någon av de andra i styrelsen.

  • Ulf Andrén - ulf.andren@friluftsframjandet.se / 0708-708076
  • Per-Åke Karlsson - perake.karlsson@telia.com / 0702-770760

-------------------------------------------------------------------------

Sjuhärad Lokalavdelnings första årsmöte!

Nu har den nya föreningen Sjuhärad Lokalavdelning verkat i ett år och även genomfört sitt första årsmöte.

Den 26 februari 2019 genomförde vi vårt första årsmöte i den nya lokalavdelningen Sjuhärad som bildades i maj 2018 efter sammanslagningen av Borås och Mark. Årsmötet hölls i Rydal konferenscenter som ligger väl till för de som kommer både från Borås och från Kinna/Skene. Till ordförande för årsmötet valdes i år Göran Eriksson. 

Vill du läsa årsmötesprotokollet så klickar du här

Har du frågor om något är du välkommen att kontakta Ulf, Per-Åke eller från någon av de andra i styrelsen.

  • Ulf Andrén - ulf.andren@friluftsframjandet.se / 0708-708076
  • Per-Åke Karlsson - perake.karlsson@telia.com / 0702-770760

-------------------------------------------------------------------------

Mark & Borås = Sjuhärad Lokalavdelning!

Friluftsfrämjandet i Mark och Borås har gått samman och bildat en ny lokalavdelning.

Friluftsfrämjandets lokalavdelningar i Borås och Mark har gått samman i en ny gemensam lokalavdelning som heter Sjuhärad Lokalavdelning. Det har vi gjort för att vi inför framtiden skall bli starkare både när det gäller att behålla och att utveckla verksamheten. Den nya lokalavdelningen har 2019-03-15 efter sammanslagningen nästan 700 medlemmar och bedriver friluftsverksamhet inom Barn, Familj, Vandring, Klättring, Kanot/Kajak och Skridskor.

Den verksamhet för t.ex. barn och familj som finns såväl i Borås som i Mark kommer att finnas kvar på båda platserna också framöver och ledarna kan fortsätta att verka lokalt. Den verksamhet som inte finns inom respektive lokalavdelning kommer att expandera så fort vi får fram tillräckligt med ledare för detta. Genom sammanslagningen blir det både fler ledare och en del nya verksam­hetsgrenar. Medlemmar och andra intresserade får tillgång till ett bredare och större utbud av verksamheter.

Styrelsen består av personer från båda de tidigare lokalavdelningarna. Du kan se den aktuella styrelsen under menyn Kontakta oss. 

Mer information kan fås av Ulf, Per-Åke eller från någon av de andra i styrelsen.

  • Ulf Andrén - ulf.andren@friluftsframjandet.se / 0708-708076
  • Per-Åke Karlsson - perake.karlsson@telia.com / 0702-770760

Varför en sammanslagning?

Styrelserna för lokalavdelningarna (LA) i Mark och Borås, med stöd av Anna Haglund, som är verksamhets-utvecklare vid Friluftsfrämjandet Region Väst, fört diskussioner om en sammanslagning av lokalavdelningarna.

Styrelsernas gemensamma bedömning är att en sammanslagning skulle göra Friluftsfrämjandet i Sjuhärad starkare inför framtiden både när det gäller att behålla och att utveckla den verksamhet vi bedriver.

Vid sammanslagningen hade båda lokalavdelningarna tillsammans ca 500 medlemmar och vi hade friluftsverksamhet inom Barn, Familj, Vandring, Klättring, Kanot/Kajak och Skridskor. Den verksamhet för t ex barn och familjer som finns såväl i Borås som i Mark kommer att finnas kvar på båda platserna också framöver och ledarna kommer att fortsätta att verka lokalt. Den verksamhet som idag inte finns inom respektive lokalavdelning kommer att expandera så fort vi får fram tillräckligt med ledare för detta.

Vi tror att det kan vara stimulerande och utvecklande för våra ledare inom de olika verksamheterna att träffa varandra för att utbyta tips och erfarenheter. Genom sammanslagningen blir det både fler ledare och en del nya verksamhetsgrenar. Medlemmar och andra intresserade får tillgång till ett bredare och större utbud av verksamheter, jämfört med nu.

Förutom i Mark och Borås finns i Sjuhärad en lokalavdelning i Ulricehamn. I Ulricehamn är man positiv till ett närmare samarbete inom Sjuhärad, men vill avvakta lite med att gå med i nya och utvidgade Sjuhärad Lokalavdelning.