Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Klättring

Klättring passar både killar och tjejer i alla åldrar från ca 7 år och uppåt. Hos oss på Friluftsfrämjandet får man lära sig grunderna för hur klättring går till av utbildade ledare. All nödvändig utrustning kan man få låna av oss på plats.

Vårterminen 2024 startar 11 januari kl 18
 
Prova på klättring sker på torsdagar genom anmälan till nikumaa@gmail.com
 

Öppettider:

  • Onsdagar 18-20 Grönt kort eller godkänd av Jessica (jessica.green.enelunden@gmail.com)
  • Torsdagar 18-20 Nybörjare (prova på) och erfarna
  • Söndagar 14:30-16:30 Erfarna

Klätterväggen finns i Tygrikeshallen (Rosenmalmsgatan 12, 51156 Kinna) bakom Kaskad.

Parkering vid Kaskad (badhuset) mitt emot Marks gymnasiekola Kunskapens hus.

Uppdaterad information finner du på Facebook i klättringsgruppen och via vår SMS-grupp (vill du vara med i SMS-gruppen finns det info på Facebook).

Vi är anslutna till Svenska Klätterförbundet och man kan delta i alla svenska och internationella tävlingar. Medlemskapet i Svenska Klätterförbundet ingår i medlemskapet för Friluftfrämjandet.

För att prova på att klättra behövs inget medlemskap i Friluftsfrämjandet. För att fortsätta klättra behöver man lösa ett medlemskap hos Friluftsfrämajndet samt terminsavgiften för klättringen.

 

Torsdagar klättrar alla, från rena nybörjare till dem som hållit på ett tag. Ett utmärkt tillfälle för den som vill prova på klättring! Ofta klättrar hela familjen tillsammans på torsdagarna.

Söndagarna har vi vikt för klättrare som är lite mer erfarna, redan kan grunderna och vet hur man säkrar en kompis. Har du klättrat ett tag träffar du likasinnade att klättra och utvecklas med hos oss på söndagar.Vi klättrar mest inomhus på kontrollerade väggar. När vi kan och förutsättningarna är rätt ger vi oss också ut i naturen för lite utomhusklättring, men då talar vi om det i god tid i förväg.

Observera att Svenska Klätterförbundets försäkring täcker alla medlemmar vid klättring i vår regi.

Här kan du läsa mer om vad medlemsskap i Friliuftsfrämjandet innebär. Har du frågor om klättring är du välkommen att kontakta ledarna för klättringen.

  • Svante Brandin- 0702-62 35 77 alt. svante.brandin@live.se
  • Peter Nikumaa- 070 626 52 96 alt. nikumaa@gmail.com

Man kan klättra i gymnastikskor. Men bäst är det naturligtvis i riktiga klätterskor. Övrig utrustning kan du få låna av oss på plats. Vi kan hjälpa till med rådgivning om lämplig utrustning, om du vill köpa eget.

Avgifter

För att klättra hos oss måste man vara medlem i Friluftsfrämjandet (ej för att prova på).

Medlemsskapet hos Friluftsfrämjandet kan lösas här

Kostnad för medlemskap i Friluftsfrämjandet

Vuxen 26 år och äldre 380 kr

Ungdom 13-25 år 180 kr

Barn 0-12 år 110 kr

Familj 550 kr

Priser Vår- och Höstterminsavgifter: Det kostar inget att prova på 1:a gången

  • Klättra 1 gång för 60 kr
  • Klättra en person en termin för 500 kr
  • Klättra hela familjen en termin för 750 kr (gäller för alla familjemedlemmar skrivna på samma adress)

Betalningsuppgifter för terminsavgiften.

Terminsavgiften går att betala med Plusgiro eller Swish.

Friluftsfrämjandet Sjuhärad:
Plusgiro konto 965545-7.

Swishnummer 123-449 16 84. Det står på FRILUFTSFRÄMJANDET SJUHÄRAD

Skriv att det gäller klättringen, för- och efternamn på den eller de som betalningen avser.

För att vara försäkrad vid våra aktiviteter ska man även vara medlem i Friluftsfrämjandet där medlemsskap i Svenska Klätterförbundet ingår. Svenska Klätterförbundets försäkring gäller vid klättring hos oss.

Ute- och bortaklättring

För att vi skall kunna utvecklas bättre som klättrare och för att det är så kul, försöker vi att klättra ute när det finns tillfälle och vädret tillåter. När vädret stoppar planerad uteklättring åker vi ibland till någon större klätteranläggning och klättrar "borta" inomhus istället. När vi är ute åker vi mest till Seglora, eftersom det är nära och bra. Vid bortaklättring åker vi gärna till Göteborg eftersom utbudet av klättergym är störst där.
När vi åker på expedition för ute- och/eller bortaklättring börjar vi alltid aktiviteten med ett par timmars ledarledd klättring för de yngre och mer oerfarna.
När de yngre fått klättra sina timmar, är det fritt fram för alla som klarar sig på egen hand att klättra fritt. Om man inte har grönt kort själv får man ta med någon som har det och kan säkra, för att få klättra även efter den ledarledda klättringen.
Mer detaljer om expeditionerna kommer att finnas på vår grupp på Facebook; Klättring i Mark.

Är du inte medlem i gruppen ännu, så se till att bli det! Har du inget Facebook-konto själv, eller känner någon som har det, kan du alltid prata med ledarna för att få veta mer.
Vi försöker samåka på dessa expeditioner, så att alla kan följa med. Samåkningen kommer vi enklast överens om via Facebook-gruppen.

Utbildning

Vi har kurser för Topprepskurs (Grönt kort) och Ledkort (Rött kort) för våra medlemmar.

Facebook och SMS grupp

Vi har en Facebook grupp Klättring i Mark och en SMS grupp som vi använder för att få ut information om ute och bortaklättring. Säg till så lägger vi till er grupperna.

 

Hitta till klätterlokalen

Svenska Klätterförbundet

Kursinformation från Svenska Klätterförbundet

Följ oss på Facebook

Läs mer