Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barn- & Ungdomsverksamhet i Sjuhärad

De bästa äventyren väntar i skogen och i naturen. Genom Friluftsfrämjandets utomhusäventyr skapar vi världens bästa djurdiggare, picknickpackare,  mossmysare, spårspanare och naturnjutare.

Nu när vi samlat vår barnverksamhet i både Borås och Mark i en och samma förening, Sjuhärad Lokalavdelning, har vi fått ett ännu större utbud av verksamheter. Vi hoppas att ni skall hitta något som passar också just för er!

Knytte
För de minsta, 3-4 år. Att tillsammans med förälder eller dagbarnvårdare lära sig leka och vara i naturen

Mulle
5-7 åringar som fortsätter att med lek och sång umgås i naturen

Strövare
7-9 år. Har börjat skolan och tillsammans med ledare (ofta föräldrar) blandas leken med lite allvar som t.ex. knivteknik, läsa karta och göra upp eld. 

Lufsare
10-13 år.Nu är det lite tuffare tag med vandringar, övernattningar, kanoting m.m. 

TVM (Tre Vildmarks Mål)
Det är från tonåren och så länge Du vill hänga med på äventyr i skogen, fjället eller havet. Du kan träffa kompisar på de ting som anordnas någonstans i Sverige.

Aktiviteter för barn & ungdom just nu!

Mer information om de olika aktiviteterna vi har i Friluftsfrämjandet i Sjuhärad för barn och ungdomar just nu hittar du under rubrikerna:

Du som förälder kanske vill bli ledare för en grupp?
Friluftsfrämjandet erbjuder gratis utbildningar för att bli ledare inom vår organisation och dessutom har du andra förmåner.

Hur det började i Mark

Det var under våren 1978 som Skogsmulle och Skogsströvarna började Mark. Efter annons i Markbladet anmälde sig 36 vuxna till grundutbildningen för Mulle och Strövare. Under våren startade 10 Mullegrupper och 6 Strövargrupper med 39 ledare. 

1981 var verksamheten som störst, med 108 ledare som höll i 33 Mullegrupper, 17 Strövargrupper, 8 Lufsargrupper samt 4 skridskogrupper.

I Borås har vi också en omfattande barnverksamhet som började på ett liknande sätt för att växa till den omfattning den har idag.

Välkomna till Friluftsfrämjandet Sjuhärad Lokalavdelning!

 

Kontaktpersoner:
BORÅS: Andreas Paulsson 070 344 27 44
MARK: Åsa Johansson 070 614 27 95