Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frilufsare

För barn/ungdomar i åldern 10-13 år.

Frilufsare

Lite längre bort finns lite större äventyr för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större och även upplevelserna. Samtidigt finns det lekfulla och busiga kvar. Barn utvecklas olika fort och är olika sugna på spänning och äventyr. Självklart anpassas Frilufsarnas aktiviteter till de barn som är med. Barn får vara barn utan tävling och konkurrens samtidigt som det ges möjlighet att prova att växa med en uppgift. Och få chansen att uppleva hur häftig och rent av storslagen naturen kan vara.

Som Frilufsare blir det mer övernattningar i tält och vindskydd med tiden. Maten lagas ofta i matlag, antingen på stormkök eller över öppen eld. Efter ett par år så ska barnen klara att bära sin packning själva på vandringarna. Barnen sågar, hugger, täljer för att göra ved och blir med tiden duktiga på att göra upp en eld själva. Det vanliga är att vi tar oss fram genom vandring men när möjlighet finns paddlar vi även kanot. Se exempel på de aktiviteter som vi kommer göra under denna termin!

Om du är intresserad av att vara med så titta in på fliken Intresseanmälan för att göra en intresseanmälan. Vi skapar nya grupper om det behövs för att få plats med alla intresserade barn under förutsättning att vi kan hitta vuxna/ungdomar som kan tänka sig att ställa upp som ledare.