Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen 2017

I år har vi besökt bla Skaftaskärs grottor, Torhamns fågelstation mm

Äventyrliga familjen 2017

Vi hade vår första träff för året i Skaftaskärs grottor denna fina vårdag som började med sol och slutade i regn. Totalt var vi 35 personer. Barn (vuxna) kunde utforska många olika gångar och gömställen under ett antal timmar med sedvanlig eldning och dagen avslutades med skattjakt.

Träff på Torhamns udde

Denna gång möttes vi tidigt ute på Torhamns udde och fick en fantastisk visning av fågelstationen och vad man gör där av tre kunniga och pedagogiska fågelexperter. Att det sedan var sommar temperatur  denna vackra söndag förbättrade bara helhetsintrycket tillsammans med tillverkningen av visselpipor och den traditionsenliga grillningen. Kanske den bästa aktiviteten hittills! / Erik

Cykel äventyr på Aspö

Denna gång hade vi ett cykel äventyr på Aspö. Från färjeterminalen cyklade vi denna vackra och varma höstdag genom skogen till KA2-museet för fikapaus och sedan förbi kyrkan för lunchpaus vid bunkern efter skolan. Sedan tillbaka till Trossö med trötta men nöjda vuxna och barn.

Träff i Alljungen där vi firade...

Vi firade Skogsmulle 60 år och Friluftsfrämjandet 125 år i Alljungen. Aktiviteterna var Skogsmulles hinderbana, tipspromenad för stora o små med barnpriser, geocachning, paddling i canadensare, Det bjöds på blåbärssoppa och grillen var igång. Vi fick också träffa Skogsmulle som berättade om sig och vi hurrade o sjöng. Det bjöds på Mulletårta vilket uppskattades av Skogsmulle och oss.

Skaftakärr 2 20170402.JPG
Skaftakärr 1 20170402.JPG
IMG_2276.JPG
IMG_2282.JPG
IMG_2290.JPG
image2.JPG
image3.JPG