Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen 2016

Ny aktivitet för familjer med barn i åldrarna 5-12 år

Detta är en aktivitet där även föräldrar tar en aktiv roll i verksamheten.Tillsammans med barnen och övriga familjer utforska naturen. Kanske har just du en specialitet som du vill dela med dig av till oss andra? Här deltar hela familjen på allas villkor. Vi är ett antal familjer som formar vår verksamhet efter gruppens önskemål.Det kan t.ex. handla om matlagning över öppen eld eller stormkök, paddling, vandring, fiske(gör ditt eget metspö), geocaching, skridskor eller något annatinom friluftliv som lockar. Ibland deltar alla i samma aktivitet,ibland delar upp oss efter åldersgrupper med gemensamma samlingar.

Äventyrliga familjen

Vi har haft vår första träff med äventyrliga familjen och vi var faktiskt 35 personer totalt! Barnen lekte vid bäcken, vi var ute på små uppdrag och visade vår anläggning för de som besökte oss. Vi bjöd också på saft, choklad, korv och pasta. Vid nästa tillfälle hoppas vi kunna använda kanoterna och kajakerna.

Vår träff i Alljungen

Denna vår träff var vi ca 30 personer som började gå en runda med lite olika uppdrag i skogen, planerade av Hanne. Sedan blev det fika med kaffe o saft som gällde. Därefter hade vi lite metning, barkbåtstävling och grillning av korv mm. När träffen avslutades kunde vi konstatera att vi hade glada men trötta barn och vuxna. 3 barn blev dessutom ofrivilligt badade redan i april./Eric

Paddling i Alljungen

Vi träffades för sista gången innan sommaren och denna gång var vi ute med kajakerna och paddlade en lång runda. Vi hade ett underbart väder med roliga lekar, ärtsoppa, grodyngel och en kopparödla!

Första träffen efter sommaruppehållet i Västra Mark

Efter tipspromenad gällande allemansrätten avslutade vi med stövelkastning och traditionsenlig grillning.

På äventyr med cyklar

Denna gång cyklade vi i trakterna runt Skillingsboda gård och fick se nyfödda kalvar, kor och en hel del regn!

Årets sista planerande träff 2016

Vi hade över 40 personer under dagen som vandrade, pysslade och åt i stugan i härliga Alljungen denna vackra höstdag.

sista träffen 1.JPG
IMG_9963.JPG
IMG_9665.JPG
IMG_9960.JPG
IMG_0468.JPG
Träff 5 Cykeltur 1.JPG
Träff 5 Cykeltur 2.JPG