Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kajak

Missa inte att kombinera två av livets höjdpunkter, Kajakpaddling och Fika!

Vi ordnar trevliga kajakturer i sjöarna runtom i vår vackra Mullsjönatur. Turerna du kan hänga med på kan vara allt från dimmiga morgonturer, sköna kvällsturer eller ibland kanske en heldag.

Vissa av turerna är planerade sedan länge, andra är turer som läggs ut på hemsidan med kort varsel när härligt väder lockar så abstinensen blir för stor, så ha koll på bokningssidan. Det kanske är så att ni är några stycken som vill ut och paddla men inte hittar någon tur som passar er. Hör av er till ansvarig ledare så kanske det går att ordna en extratur. 

Våra planerade paddlingar hittar du här

Friluftsfrämjandet i Mullsjö har 4 st kajaker inklusive paddel, flytväst och kapell som kan användas vid turer och övningar (uthyrning endast till Friluftsfrämjandets medlemmar).

*******************************************************************************************

Anmälan och avgifter

För att vara med på våra turer behöver du vara medlem i Friluftsfrämjandet. Det går dock bra att vara med på en kvällstur som ”prova på paddling” därefter är du välkommen med när du blivit medlem.

Som medlem har man till tillgång till aktiviteter i Friluftsfrämjandets regi inom många grenar och lokalavdelningar.

För att vara med på våra paddlingar ska du ha fyllt 14 år och kunna simma 200 meter. 

Medlemmar anmäler sig via Friluftsfrämjandets Hitta äventyr. Obs! Bevaka din mail så att du får en bekräftelse samt den info som skickas ut inför paddlingen. Icke medlemmar anmäler sig till ansvarig ledare via mail/telefon.  

Har du frågor kring anmälan tag kontakt med ansvarig ledare.

Vi tar ut en avgift för:
- att underhålla och förnya våra kajaker med tillbehör
- att förbereda turer (reka + ev. inköp av kartor)

Avgift kvälls/morgontur: Medlemmar 50kr, icke medlemmar 100kr. 
Kajakhyra 50kr.

Avgift dagstur (endast medlemmar): Medlemmar 50kr, kajakhyra 100kr.

Vid avbokning efter sista anmälningsdag måste man betala turens/kursens avgift ändå. (sjukdom undantag). Ring alltid ansvarig ledare i dessa fall.

Swish: 123 155 58 53 Märk betalningen med aktivitetsdatum + kajak.             

Medlemmar kan även få hyra kajak under en annan tid (ej anordnade turer), kontakta i så fall ansvarig kajakledare.
Du ska vara känd och ha uppvisat gott omdöme. Förstörd, borttappad utrustning ska ersättas. 

 ******************************************************************************************

Turordning och kajaktransporter

I normala fall samåker vi till sjön och hjälps åt att transportera kajaker på bilarna, men så länge coronarestriktioner finns kvar så följer vi dessa även gällande samåkning.

Vi har kajakhållare till hyrkajaker men lastbågar krävs på bilarna. Normalt så kommer alla bokade med i den ordning de anmält sig. Om någon avbokar så går platserna i den ordning som man köar.
Om du som bokad deltagare vill hyra kajak och det saknas takplatser för kajak så kan vi bli tvungna att avboka dig. 
Köande deltagare som har egen kajak kan komma att få delta även om maxantalet är uppnått.

Egen kajak?

Använder du egen kajak på våra aktiviteter ska den ha vattentäta skott. Om din kajak saknar skott så ska den ha flythjälpmedel i för och akterskott så att inte hela kajaken vattenfylls om du välter. Det går även bra att använda en sk. SeaSock. Kajaken bör även ha däckslinor så det är lätt att hålla sig fast i den.

Att tänka på...
Turledaren mailar ca en vecka innan turen ut information om tid för avfärd, samlingsplats och försöker också samordna transporter av både personer och kajaker. Vid samåkning delar alla i bilen på 20 kr/per mil som betalas till bilägaren.

På våra turer har vi krav på att deltagarna använder flytväst, kapell och paddelkoppel. Vi håller ihop gruppen.

På våra turer tillämpar vi regeln att så länge paddlingen pågår dricker vi ingen alkohol.

 

Mikael Krig

Kajakledare

Skicka e-post

070-863 58 97

Calle Nyholm

Kajakledare

Skicka e-post

Martin Mizgalski

Hjälpledare

Skicka e-post

Kajaktips!

Bra att ha med vid paddling är; vattenflaska på däck, frukt, godis eller annat som ger lite snabb energi tillgängligt i kajakens fikalucka eller i nätet på kajakens däck. ombyte i vattentät påse, fika med varm dryck (det är ju Friluftsfrämjadet), extra kläder för vädret. Eventuella glasögon bör sitta i säkerhetssnodd fast på huvudet eller i flytvästen och bilnycklarna ligga vattenskyddat. Å så glatt humör förstås! Den vattentäta påsen för ombytet kanske du byter mot en vattentät packpåse med rullstängning efter några gånger. Mobilen kräver en absolut vattentät mobilpåse för att kunna förvaras i flytvästen (en rullstängning tål inte att bada alla gånger). Paddlar man barfota kan ett liggunderlag vara skönt under hälarna och typ foppatofflor att ta på när man går iland. Neoprenskor värmer och skyddar fötterna men man har ofta blöta fötter hela dagen. Stora skor och kängor funkar ofta dåligt i kajaken men kan vara skönt på land.