Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om Kinda Bikepark

Kinda Bikepark är uppförd av Friluftsfrämjandet Kinda och är öppen för alla. I parken finns en teknikbana med flera slingor med olika svårighetsgrad, allt från 70 meter för de yngsta till 1 kilometer för avancerade cyklister. Sammanlagt finns det fem slingor (den blå går på samma stig som den röda slingan) på totalt 2,5 kilometer i Kinda Bikepark. Det finns också en grillplats där slingorna startar men ved behöver man ta med själv.

Slingorna är uppmärkta med olika färger och är lätta att hitta. På varje slinga hittar du alternativspår så att du själv kan anpassa dina varv till en svårighetsgrad som du finner stimulernade. Det finns stenhinder, velodromer och flera utmanande hinder i trä. Alla trähinder är förseda med nät för att ge grepp även vid vått väder. 

Den gröna slinga och gröna alternativspår är lättcyklade och är ungefär 70 meter. Hinder på upp till 10 cm kan förekomma.

Den gula slingan är lättcyklad och ungefär 200 meter lång. Hinder på upp till 10 cm kan förekomma.

Den blå slingan är relativt lättcyklade och ungefär 300 meter. Skarpare böjar och hinder på upp till 20 cm kan förekomma. I princip kan den blåa slingan ses som ett alternativspår till den röda slingan. 

Den vita slingan fokuserar på kurvtagningsteknik och mindre drop och är ungefär 400 meter lång. På slingan finns flera doserade kurvor så att man ska kunna hålla farten uppe i de tajta svängarna.  

Den röda är ungefär 500 meter lång och mer utmanande. Stökiga partier och hinder på upp till 40 cm kan förekomma. Den röda slingan erbjuder också flera alternativspår med varierande svårighetsgrad. 

Den rosa slingan är banans längsta slinga och har anlagts i slänten nedanför vattentornet. Slingan är byggd för vana åkare och bjuder dels på en utförssektion med flera svängar och doserade kurvor, dels på en uppförsbacke med tekniska passager. För den som så önskar kan den asfalterade gångvägen användas för att ta sig upp till toppen igen. Kombinerat med den röda slingan blir den totalt 1 500 meter. 

Alla slingor utgår och återkommer till samma plats vilket gör att det är enkelt att besöka parken med dina kompisar eller med din familj utan att någon kommer vilse. Det finns en eldstad vid slingornas startpunkt där det går utmärkt att fika eller att laga lunch. Ved måste du dock hålla med själv. 

Parken underhålls av Friluftsfrämjandet Kinda och används frekvent i både terminsaktiviteten och i cykelskolan.