Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Om Kinda Bikepark

Kinda Bikepark är uppförd av Friluftsfrämjandet Kinda och är öppen för alla. I parken finns en teknikbana med flera slingor med olika svårighetsgrad, allt från 70 meter för de yngsta till 500 meter för avancerade cyklister.

Slingorna är uppmärkta med olika färger och är lätta att hitta. På varje slinga hittar du alternativspår så att du själv kan anpassa dina varv till en svårighetsgrad som du finner stimulernade. Det finns stenhinder, velodromer och flera utmanande hinder i trä. Alla trähinder är förseda med nät för att ge grepp även vid vått väder. 

Den gröna slinga och gröna alternativspår är lättcyklade och är ungefär 70 meter. Hinder på upp till 10 cm kan förekomma.

Den blå slingan och blåa alternativspår är relativt lättcyklade och ungefär 300 meter. Skarpare böjar och hinder på upp till 20 cm kan förekomma.

Den röda slingan går i stora delar parallellt med den blåa slingan och är ungefär 500 meter lång. Stökiga partier och hinder på upp till 40 cm kan förekomma.

Alla slingor utgår och återkommer till samma plats vilket gör att det är enkelt att besöka parken med dina kompisar eller med din familj utan att någon kommer vilse. Det finns en eldstad vid slingornas startpunkt där det går utmärkt att fika eller att laga lunch. Ved måste du dock hålla med själv. 

Parken underhålls av Friluftsfrämjandet Kinda och används frekvent i både terminsaktiviteten och i cykelskolan.