Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Här kan du läsa om vad som händer i Kinda lokalavdelning

Invigning av aktivitetsparken i Rimforsa

Under vår och sommar har utvecklingen av aktivitetsparken vid Björklidens förskola i Rimforsa pågått för fullt, och nu är det dags för en ny-invigning.


Ny ordförande svingar klubban

Lokalavdelningen har haft sitt första digitala årsmöte och under detta valde sittande ordförande att avgå och lämna över till en ny förmåga.


Kindastrapatsen 2020 genomförd

Den 17 till 19 juli genomfördes årets upplaga av Kindastrapatsen, en något mer utmanande vandring i vårt närområde. Denna gång var målet att under tre dagar gå från Rimforsa och runda sjön Drögen.


Sommaraktiviteter 2020

I sommar kommer Kinda lokalavdelning att erbjuda fler aktiviteter än någonsin tidigare. I utbudet finns kanotturer, trailrunning, familjeövernattningar, MTB och familjecykling. Du hittar också mer äventyrliga aktiviteter såsom sommarjakten, Kindastrapatsen, överlevnadskurs och TrolleGåter. Och nu får du dessutom sommaren på köpet om du blir ny medlem.


Strövarexamen 2020

I år var det dags för en ny grupp att ta ut sin strövarexamen, där barnen får visa prov på den kunskap de har fått under sex terminer i strövarna. Till hösten kommer de att bli Frilufsare.


Covid-19

Ingen har väl missat att vi har drabbats av Covid-19 och givetvis påverkar det även vår verksamhet. Vi försöker dock så långt som möjligt att fortsätta med vår verksamhet. Läs mer om hur vi gör för att hantera krisen nedan.


Trailrunning

Under våren har Kinda lokalavdelning börjat med trailrunning på lördagar. I vår trailrunning ligger fokus på social löpning på stigar och skogsvägar för än på tempo och längd. Deltagarantalet har varierat mellan gångerna, från ett par av våra ledare till sju-åtta deltagare och en hund. Vi har turats om att leda turerna och har försökt att variera stigar mellan gångerna.


Barngrupperna HT19

Höstens aktiviteter för barngrupperna knopp till lufsare i Kinda är för denna termin över, men det har som vanligt varit full aktivitet i skogarna under hösten.


Nu har vi en klubblokal

I början av sommaren flyttade vi in i vår nya fina klubblokal ett stenkast från Ica Melkers i Rimforsa. Kinda LA har vuxit ifrån att lagerföra alla saker hemma hos medlemmar och behovet av en lokal för förvaring och även viss aktivitet växte sig starkare.


Adrianopels skatt funnen

Under vårterminen har vår frilufsargrupp deltagit på ett äventyr som vi har döpt till Adrianopels skatt. Det är ett äventyr där de har färdats i Kindabygdens fantastiska historia och dess natur.

Visa ytterligare 10 sidor