Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Avbokningsregler

Ibland behöver man tyvärr avboka sin plats på ett äventyr. Vi har följande regler vid avbokning.

Att avbokningar förekommer är svårt att undvika. Vi har förståelse för att sena avbokningar är oundvikliga ibland. Vi ber er att hantera detta på ett respektfullt sätt gentemot såväl paddelkamrater som står på kö och oss som arrangerar aktiviteter. 

För att avboka, behöver man avboka sin plats i själva äventyret. Har man rätt att få pengar tillbaka, enligt reglerna nedan, behöver man kontakta den ansvariga ledaren och ange sitt kontonummer för återbetalning. 

Kvälls- och dagsaktiviteter

  • Om du bara inte dyker upp, eller avbokar samma dag, debiteras 100% av kostnaden.
  • Om du avbokar 1-5 dagar före äventyret, debiteras 50% av avgiften samt eventuella  fasta kostnader som ej är avbokningsbara.
  • Om du avbokar minst 6 dagar före äventyret, debiteras ingen avgift förutom eventuella  fasta kostnader som ej är avbokningsbara.

Helgturer samt längre turer

  • Om du bara inte dyker upp, eller avbokar 1-5  dagar innan äventyret, debiteras 100% av kostnaden.
  • Om du avbokar 6-14 dagar före äventyret, debiteras 50% av avgiften samt eventuella  fasta kostnader som ej är avbokningsbara.
  • Om du avbokar minst 14 dagar före äventyret, debiteras inget förutom eventuella  fasta kostnader som ej är avbokningsbara.

Om du blir sjuk

Vid sjukdom återbetalas 90% av avgiften förutom eventuella fasta kostnader som ej är avbokningsbara. Detta under förutsättning att ansvarig ledare informerats om sjukdomen i förväg.

Tillgäg om Covid

Om du har Covid eller befinner dig i närheten av nån som har Covid, eller om du har symptom om Covid, borde du inte delta i våra aktiviteter. Du får då pengarna tillbaka enligt samma villkor som ovan.