Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Information långa lägret 10-16 år

Friluftsfrämjandet i Gävle arrangerar återigen Vildmarksläger i Smörnäs! Lämna bekvämligheterna hemma för att testa på att leva i vildmarken. Vi sover i tält eller, om du känner sig modig, i vindskydd eller under bar himmel. Vi badar, fiskar, och har det roligt samtidigt som vi lär oss saker som kan vara bra att kunna ute i naturen. Kanske kan vi hitta ätbara svampar och bär?

Detta är lägret för dig mellan 10-16 år, du kanske har varit ute en del i naturen och/eller vill lära dig mer om friluftslivet. Möjligheterna är många och vi anpassar aktiviteterna efter dina kunskaper och erfarenheter. Att laga din egen mat på stormkök kommer du får göra, likaså använda din kniv på ett säkert sätt. Vi bygger vindskydd och trefot, kanske en och annan knop kommer du kunna när du åker hem igen. Om kvällarna grillar vi pinnbröd och leker lekar runt lägerelden. Sedan packar vi ihop tälten och lämnar lägergården för att bege oss ut på en hajk för en natt eller två. Då ger vi oss ut på äventyr i kanoter och paddlar över sjöar och genom forsar. Ta med dina kompisar eller träffa dem här!

Varmt välkomna på vildmarksläger i Smörnäs, häng med och upptäck vad naturen har att erbjuda och få ett minne för livet!

Datum: 2024-08-03 -- 2024-08-10
Kostnad för lägret är 1600 kr

Barnet måste vara medlem i friluftsfrämjandet för att kunna delta i lägret. Detta för att försäkringar ska gälla. Du blir medlem på http://friluftsframjandet.se/engagera-dig/bli-medlem/

Det är mycket noga att en korrekt epostadress finns i systemet då all information enbart kommer att skickas på mail.

Utrustningslista och detaljerad information kommer närmare lägerstart. Betalningen sker i samband med anmälan.

Sista anmälningsdag är 6.e Juli. Vid avanmälan tar vi ut en administrativ avgift på 100kr. Sker avbokning mindre än 30 dagar före återbetalas halva anmälningsavgiften. Om avanmälan sker mindre än 7 dagar före lägerstart görs ingen återbetalning.

Då vi i förväg inte kan veta om antalet deltagare på varje läger blir tillräckligt många reserverar vi oss för att lägret kan komma att ställas in. Om ett läger ställs in återfår alla deltagare hela avgiften. 

Har du några funderingar så tveka inte att kontakta oss;

Bjarne -  smornaslagret@gmail.com för frågor om lägret

Tobias Rosén - tobias@ollivergarden.se för frågor om anmälan