Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Projekt Hällerstugan klart

Efter närmare två års arbete är nu Projekt Hällerstugan klart. Hällerstugan kan leva vidare som ett aktivt centrum på Herrestadsfjället. Resultatet blir ett område med större användbarhet för ditt friluftsliv på Herrestadfjället.

Det har varit ett omfattande arbete som också har utökats under resans gång.

Grundkonceptet med vägförbättring, bro, badbrygga, fönsterbyte och altan har efter hand utökats med reparation av och panelbyte på två väggar, skrapning, slipning och målning (tre gånger) av hela stugan, nya takstegar, nya hängrännor och stuprör på norrsidan, omledning av dagvattnet samt takbyte och målning av vedboden. Dessutom har en uppröjning skett runt stugan av både sly och skräp samt röjning och uppmärkning av ny stig till stugan via den nya bron.

Det har under arbetets gång varit många besökare till området och stugan. De flesta har stannat till och uppmuntrat oss, och tyckt att det är ett fantastiskt arbete vi utfört på stugan och att de nya och nygamla dimensionerna såsom bron över Hällesvattnet och badbryggan ytterligare lyft detta 75-åriga mycket populära och vackra utflyktsmål.

Vi vill tacka alla som bidragit till projektet i både stort och smått, och som har gjort det möjligt att genomföra detta halvmiljonprojekt till en för Friluftsfrämjandet mycket ringa kostnad.

Speciellt vill vi tacka Thordenstiftelsen, Uddevalla kommun, Colorama, Derome, Plåt o svets, Kurt Anderssons gräv, Gutges plåt, Arento, Bröderna Carlssons Glas och Uddevalla IS.

På arbetarsidan vill vi särskilt tacka Rune Sandberg för en fantastisk arbetsinsats och ett oerhört engagemang i projektet.

 

 

Än en gång ETT STORT TACK TILL ALLA!

Junis Lindqvist och Bengt Alm

Stugansvariga för Hällerstugan och ansvariga för och drivande av Projekt Hällerstugan.

 

Detaljerad rapport

IMG_3251.JPG
IMG-0089.jpg
IMG-0200.jpg
IMG-0201.jpg
IMG-0202.jpg
IMG-0051.jpg
123.JPG
IMG_3681.JPG
IMG_4097.JPG
IMG_4128.jpg
9x3kelq8.bmp
gavel.bmp
prejq626.bmp
IMG-0419.jpg