Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Norge 2016

Vandringsresa till Norge 2016

Under v. 30 “bilade och vandrade” fyra glada tjejer i Norge. Första dagens frukost intogs i Vigelandsparken i Oslo och därefter styrde vi nordväst mot Laerdal och körde gamla Aurlandsvegen över fjället och kom till utsiktsplatsen Stegastein. Tälten slogs upp på campingen i Aurland.
Nästa morgon tog vi bussen upp till Österbo och vandrade den berömda, 19 km långa, Aurlandsstigen. Med träningsvärk i benen vilade vi oss följande dag med båttur på Aurlandsfjorden/Naeröyfjorden och tågresa på Flåmbanan. Färden gick vidare över Hardangervidda med stopp vid häftiga Vöringsfossen. Vi fortsatte i ösregn till Steindalsfossen där vi vandrade intill berget och med det forsande vattnet utanför oss.
Några nätter fick tillbringas i olika hyttlägenheter pga det regniga vädret. Vandring till Husådalen, besök vid Morellfestivalen i Lofthus och Hardangermuseet i Utne följde. Tuff vandring gick på branta stigar 600 m upp (och ner) vid sidan av Langfossens stupande vattenfall.
Vi fick därefter vila benen under den vackra bilfärden över Haukeli-fjället. Sista kvällen bjöd på solsken och mysig tältnatt till countryfestivalens musik i Seljord. Promenad i Kongsberg och häftig tunnelkörning i “Spiralen” till utsiktsplatsen i Drammen hann vi med på hemvägen.