Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frilufsare

Lite längre bort finns lite större äventyr för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Och upplevelserna med. Samtidigt finns det lekfulla och busiga kvar. Barn utvecklas olika fort och är olika sugna på spänning och äventyr. Självklart anpassas Frilufsarnas aktiviteter till de barn som är med. Frilufsarna är en lite annorlunda aktivitet utan tävling och konkurrens. Där barn får vara barn. Men samtidigt prova på att växa med en uppgift. Och få chansen att uppleva hur häftig och rent av storslagen naturen kan vara. Frilufsare vänder sig till barn i ålderna 10 - 13 år

Träffarnas upplägg

Vi samlas i Staffanstorp och hjälps åt med körning till de platser vi skall. Lufsarna har med sig fika och mat som vi alltid lagar ute. Två gånger per termin är det övernattning och två­ tre gånger är det heldags aktivitet. I stort sett alltid är vi ute på söndagar när det är en dags aktiviteter. Vi försöker samordna det med övriga barngruppers tillfällen. Vi försöker paddla en gång per termin och ungefär lika ofta ha en aktivitet tillsammans med våra TVM'are eller andra Lufsare i regionen.

Våra aktiviteter är ganska fria men samtidigt förväntas barnen ta ansvar för matlagning, sin utrustning och de spår de lämnar i naturen. Och leker gör vi nästan varje gång.

Utrustning

En ryggsäck med extrakläder, fika, 1,5 liter vatten, kniv och sittunderlag samt mat tas med på dagsturer. Övernattningar kräver sovsäck, liggunderlag mm.

Vi lagar alltid mat när vi är ute. Alla Lufsare är indelade i matlag som själva planerar vad de skall laga och delar upp vad var och en skall ha med sig. Vi ledare har med stormkök och bränsle.

Kläder efter väder gäller. Regnkläder, i synnerhet regnbyxor kan vara bra att ha även om det inte regnar. Mossan och marken kan vara ganska blöt även om vädret är torrt. Stövlar är bra till fötterna. Packa gärna ner några plastpåsar och ett par extra strumpor. Blir man blöt om fötterna, sätter man på torra strumpor och plastpåsar runt strumporna.

Är det kallt väder kan det vara gott med något varmt att dricka till fikan.

Medlemsskap och avgifter

Vi vill att ni betalar in avgifterna innan ni går på Lufsare första gången för att de försäkringar som är knutna till våra aktiviteter skall gälla. Läs mer på http://www.friluftsframjandet.se.

Avgiften för att delta i Friluftsfrämjandets aktiviteter består av två delar, (1) deltagaravgift och (2) medlemsavgift.

Deltagaravgiften betalas per termin och är olika stor beroende på i vilken grupp man deltar. Denna avgift går direkt till friluftsfrämjandets lokalavdelning i Staffanstorp.

Hoppas vi ses snart i naturen!

Kontakt

För mer information och anmälan, skicka ett mail till friluft.staffanstorp@gmail.com