Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Grupperna

Skogsknopp

Att ha väldigt korta ben är inte självklart en nackdel när man ska upptäcka naturen. Det blir bara så mycket närmare ner till taggiga kottar och spralliga myror. Och mossan är mjuk när man trillar!


Skogsknytte

Skogsknyttarna är en friluftsverksamhet för barn i åldern 3 till ­4 år. Tillsammans med förälder eller annan vuxen och ledare lär sig barnen tycka om att vistas i naturen i alla väder.


Familjegrupp

I familjegruppen utforskar barnet eller barnen naturen tillsammans med en vuxen de är trygga med. Verksamheten riktar sig för barn mellan ca (0) 1,5 till ­6 år. Ett större åldersspann inom gruppen ger möjlighet för en familj med flera barn att ge sig ut tillsammans i naturen. Givetvis går det lika bra med mormor, farfar eller annan vuxen!


Skogsmulle

Skogsmulleverksamheten vänder sig till barn i åldern 5 - 6 år. Dess målsättning är att lära barnen att vara rädd om och ta hänsyn till naturen, att uppleva naturens små och stora under i alla väder. Genom lekar och sånger lär barnen känna skogens vanligaste växter och djur. De bygger kojor, äter sin matsäck, matar ekorren, räknar myror och samlar skatter. Som plats för en rolig och meningsfull sinnesträning är naturen oöverträffad.


Strövare

Lek och bus och nya kunskaper. En öppen eld. Ett vindskydd. En försiktigt hanterad yxa. En grupp där alla hör till ochfår vara med. Många aktiviteter som vänder sig till barn i den lägre skolåldern skapar spänning genom konkurrens och tävlingsmoment. I Strövarna är det helt andra upplevelser som får adrenalinet att rusa. Att få prova en klättervägg, att spåra djur i nysnön, att så småningom, nästan alldeles på egen hand, göra upp en eld. Strövare vänder sig till barn i ålderna 7 - 9 år


Frilufsare

Lite längre bort finns lite större äventyr för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Och upplevelserna med. Samtidigt finns det lekfulla och busiga kvar. Barn utvecklas olika fort och är olika sugna på spänning och äventyr. Självklart anpassas Frilufsarnas aktiviteter till de barn som är med. Frilufsarna är en lite annorlunda aktivitet utan tävling och konkurrens. Där barn får vara barn. Men samtidigt prova på att växa med en uppgift. Och få chansen att uppleva hur häftig och rent av storslagen naturen kan vara. Frilufsare vänder sig till barn i ålderna 10 - 13 år


TVM

Ungdomsäventyr i naturen, organiserade av ungdomarna själva. Denna verksamhet riktar sig till de som tidigare deltagit i Friluftsfrämjandets ledarledda verksamhet.


Äventyrliga familjen

Äventyrliga familjen är vår verksamhet för aktiva familjer som vill uppleva äventyr tillsammans. Här får barnen i sällskap med sina föräldrar chansen att växa efterförmåga i samklang med naturen.


Vuxenvandring

Vi vandrar, lagar mat, fikar och upplever naturen tillsammans.