Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Lekar

Tips på lekar för Mulle.

  • Ekorren: Hoppa som ekorren, antalet hopp som ni bestämmer er för att göra.
  • Bananpjätt: Blir man pjättad så ställer man sig med armarna ihop ovanför huvudet. De som inte blivit pjättade räddar genom att dra ner armarna som om de skalar en banan.
  • Namnlek: Hoppa in i ringen. Hej jag heter Stina. Alla andra hoppar in ett steg: hej Stina, alla hoppar tillbaka.
  • Pepparkaksgubbarna: Barnen står 2&2 med armkrok. Ett barn jagar och ett barn blir jagat. Det som blir jagad kan närsomhelst ställa sig vid ett av paren och haka fast. Då ska personen som är på andra sidan i paret springa iväg. Om man blir tagen bytar jagare/jagad roll. 
  • Har ni tvättat händerna
  • Fisknätet: (Vi äro små humlor vi) nätet som börjar med två som bestämmer ett nummer. Sen sjunger alla, medan fiskarna simmar genom nätets höjda armar: ”vi äro små fiskar vi, blubb blubb. Vi äro små fiskar vi blubb blubb. Vi äro små fiskar som simmar i vattnet. vi äro små fiskar vi blubb blubb”. Nätet börjar räkna till bestämt nummer, fiskarna simmar vidare.  När rätt nummer kommer blir fiskarna som befinner sig i nätet fångade genom att nätet sänker sina armar. De fångade blir nätet tillsammans med de som var nätet tidigare och de bestämmer ett nytt nummer. Leken håller på tills alla fiskarna är fångade.
  • Hänger ni med:  Barnen står på 4 led med blicken mot mitten där ledaren står. En går runt och väljer att klappa på den som står sist i ledet och säger: ”hänger ni med?” Hela ledet ska då så fort som möjligt springa ett varv för att sedan ställa sig i led så snabbt som möjligt. Den som ställer sig sist i ledet går runt nästa gång.
  • Burr: Alla barnen letar efter natursaker och samla på filten/handduken. Sakerna benämns och samlas så att lika saker ligger tillsammans. Ett av barnen går iväg och barnen som är kvar väljer vilken sak som är burr. När barnet kommer tillbaka frågar det efter en sak i taget om det är burr. Vid nej är barnen tysta- vid jag säger barnen bara burr.
  • Knack, knack är mulle hemma: Barnen står i ring med ansiktet inåt ringen. En av kompisarna går runt och knackar på ryggen. ”knack, knack är Mulle hemma?” säger barnet. Om Mulle är hemma så svarar barnet ja och de springer åt varsitt håll. När de möts på mitten ska de ta i hand och säga ”Hej kolikock” tre gånger. Vill inte barnet springa säger de nej och hittar på varför mulle inte är hemma snabbt. Samma anledning får inte användas flera gånger.
  • Puh-pinneleken