Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

I Ur och Skur (Mullebo)

I Ur och Skur Mullebo och Lötkärrsskolan är ett föräldrakooperativ som driver skola och förskola i Vendelsö, Haninge med I Ur och Skur pedagogik.

Det finns ingen bättre lekplats än naturen! Inget bättre klassrum heller. På Mullebo förskola och i Lötkärrsskolans årskurs F-3 får eleverna upplevelser och äventyr som stannar kvar hela livet. Allt som behövs för att barn ska kunna utvecklas både i kropp och i knopp finns i naturen. Grenar att balansera på, gräs att springa genom, löv att stilla studera.

Alla sinnen stimuleras utomhus. Att dela matsäck och sagostund under granen skapar gemenskap och empati. I Ur och Skur lär förstås också barnen att vara rädda om naturen och miljön. Det blir självklart för de barn som på det här sättet växer upp med träd, blommor och djur alldeles inpå huden. De får en alldeles särskild känsla för naturen och miljön som de bär med sig hela livet.

Våra verksamheter bygger på I Ur och Skurs metoder och vi arbetar efter de nationella läroplanerna för förskolan och skolan.

Läs mer om Mullebo:   http://www.mullebo.se/

www.facebook.com/mullebo.vendelso

En vanlig dag på Mullebo.pdf. Här berättar en förälder (i FF-Nytt nr 1 -15) om en ruskigt härlig novemberdag och om Mullebo/Lörkärrsskolan.

 Text: Robert Långström Fotograf: Daniel Forslund