Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle i förskolan

Skogsmulle i förskolan ger barnen möjlighet att få uppleva naturen och årstidsväxlingar under dagarna på förskolan.

Skogsmulle i förskolan leds av personal som har gått Friluftsfrämjandets utbildning för pedagoger - och som med nyfikenhet, erfarenhet, rörelse och gemenskap låter spännande äventyr växa fram tillsammans med barnen. Med friluftsliv på schemat får barnen ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och lär sig förstå sin delaktighet i naturens kretslopp.

Naturen är en fantastisk plats för att uppleva och lära med alla sinnen. Det du lär med kroppen fastnar i knoppen. Det är en fantastik miljö för lek, fantasi och rörelse som dessutom är genusneutral och har lugnande effekt. Barnen får prova olika friluftsaktiviteter och grundläggande friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet.

Grundutbildning för pedagoger

Skogsmulle i förskolan erbjuder ett koncept med metoder som grundar sig på upplevelse, glädje, nyfikenhet och intresse för naturen så att ledaren kan förmedla känslan till barnen. Utbildningen innehåller moment kring säkerhet, friluftsteknik, naturvetenskap, allemansrätten, med mera. Handledarmaterialet är anpassat efter förskolans styrdokument och läroplan. 

Skogsmulle i förskolan leds nationellt men utbildningen för pedagoger anordnas regionalt.

Kontakt

Kontaktperson, Skogsmulle i förskolan, Region Öst
Malin Pallman, malin.pallman@friluftsframjandet.se

Förskolor i regionen

Inom Region Öst finns Skogsmulle i förskolan på följande platser: Örebro, Finspång, Gotland, Hjortkvarn, Jönköping, Kalmar, Kolmården, Linköping, Mantorp, Motala, Norrköping, Sävsjö och Torsås. Läs mer om förskolorna och pedagogiken

Bli en Skogsmulle-förskola

Här finner du praktisk information, avtal med mera.

Läs mer här

Se filmen!

Vi har tagit fram en film om Skogsmulle i förskolan och fördelarna med utomhuspedagogik.

Se filmen på Youtube