Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Turgradering

För att göra det enklare att avgöra om man själv som paddlare kan klara av en tur, försöker vi alltid ange en svårighetsnivå. En siffra från 1 = Mycket lätt, till 5 = Mycket krävande. Välj de turer med en gradering som du själv känner att du klarar av.

NIVÅER

1 Mycket lätt paddling
Ringa eller ingen tidigare paddelerfarenhet. Simkunnig. Dagsetapper upp till 10 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 1 km/h.

2 Lätt paddling 
Någon erfarenhet av paddling, t ex "Prova-på". Klarar mindre vatten som småsjöar. Dagsetapper upp till 15 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 3 km/h

3 Medel paddling 
Har paddelvana. Klarar paddling i skyddade vatten. Dagsetapper upp till 20 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 5 km/h.

4 Krävande paddling 
God kajakvana. Klarar av oskyddat vatten. Kräver kunskap i kamraträddning samt klarar av att paddla i hög sjö. Dagsetapper upp till 40 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 6 km/h.

5 Mycket krävande paddling 
God kajakvana. Klarar av oskyddat vatten i mycket varierande förhållande. Kräver goda kunskaper i räddningsteknik. Dagsetapper upp till 50 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 7 km/h.